SportNews.hr

prava sportska priča

Hrvatska u polufinalu na domaćina Italiju nakon nesretno izgubljene utakmice od Argentine. Vratar Vrbanić postigao 2 gola, Filipović zabio iz kornera.

 
Mundial Beach Soccer Porto Sant’Elpidio
ARGENTINA - HRVATSKA 6-5
 
ARGENTINA: 1 Matias Caffieri, 4 Nicolas Pineiro, 6 Andres Cavallino, 7 Franco Lebeau, 8 Nicholas Syracuse, 9 Santiango Serdi. All Alessandro Di Gennaro.
CROAZIA: 1 Ivan Vrbanić, 8 Ivan Juogovac, 7 Anto Filipović, 9 Emanuel Melon, 10 Enzo Šabanovic, 11 Emanuel Benković. All. Dragan Djukanovic
REFREES: Melfi, Daiello, Menna
Golovi: 1 ' pt Pineiro, 2 ' pT Lebeau, 3 pt Benkovic, 2 ' st Lebeau 6 ' st Cavallino, 7 ' s Melon, Vrbanić, 10 ' ul Benkovic , 6 ' tt Filipovic, 7 '  Siracuza, 8 ' s tt Serdi
 
Argentinci su spretno i sretno u samoj završnici došli do pobjede nakon što je Hrvatska preokrenula s pet uzastopnih golova i povela 5:4. Argentice na ovom prvenstvu prati sreća nakon što su Gambiju pobijedili tek boljim izvođenjem penala, izbjegli su pobjedom nad Hrvatskom favorite turnira domaćine Italijane. 
Hrvatska je loše otvorila utakmicu, u prvom udarcu utakmice s centra Argentina je povela, prva trećina završila je 2:1, a potom su Argentinci otišli na tri gola razlike, ništa našima nije polazilo za nogom, a onda su  s pet uzastopnih golova preokrenuli i poveli s 5:4. , Melon je dodanu loptu Benkovića glavom proslijedio u mrežu, vratar Vrbanić pored nekoliko sjanih obrana zabio je dva gola, prvi mu je poništen, ali zato je drugi bio jako važan s njim je rezultat poravnan na 3:3, Benković je bio strijelac još jedanput, a potom je Filipović pošao izvesti korner, netko je povikao "kud ti", međutim dobro je odlučio iz kornera je direktno gađao drugu stativu i lopta je završila u mrži iza leđa vratara Caffieria.  Nakon gola Filipovića borba se po žestokoj vrućini rasplamsala i onda prekrasna akcija Argentinaca neko je škaricama pucao, lopta se sretno odbila do drugog usamljenog njihovog igrača koji volejom poravnava. Pobjednički gol plod je sretnih okolnosti, koju glavom Serdi šalje u mrežu.
Rezultat utakmice nije bio posebno važan ni za jednu momčad jer su obe već osigurale polufinale, ali je odlučivao o tome tko će na domaćina turnira Italijane koji imaju prednost domaćeg terena, a nije za zanemariti i da su suci na turniru Italijani. Hrvatskoj preostaje pokušati osigurati finale, drugog finalista bit će pobjednik između Argentine i Švicarske čiji izbornik ima Hrvatskih korijena, majka mu je iz Varaždina,  Kristijan jako dobro govori hrvatski.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room