SportNews.hr

prava sportska priča

Šest klubova u borbi za prvoga državnog prvaka u nogometu na pijesku!

Dugoočekivano nacionalno natjecanje u nogometu na pijesku započeti će ove subote, 14. kolovoza, na terenima umaškog Stella Marisa, s prvim od tri turnira iz serije. Uslijedit će još jedno domaćinstvo Umaga, 21. kolovoza, te završnica u Omišu, zakazana za 4. rujna, kada ćemo dobiti i prvoga državnoga prvaka.

Na 1. prvenstvu Hrvatske, koje se održava pod tehničkim pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog Saveza, sudjeluje šest klubova nogometa na pijesku: KNP Fusio, KNP Varadero, KNP Pješčana Oluja (Zagreb), Beasal Gorovo (Opatija), KNP Umag, te KNP Pula, a najbolje sljedeće sezone očekuju i nastupi u kontinentalnim klupskim natjecanjima.

Državno prvenstvo svakako će poslužiti i za selekciju igrača koji će u skoroj budućnosti nositi dres reprezentacije Hrvatske u proboju među elitu ovoga sporta, koji je 90-ih krenuo s brazilskih plaža a danas se igra u preko 190 zemalja, i to pod okriljem FIFA-e koja je ujedno i organizator Svjetskog prvenstva, kojeg su osim Brazila, kasnije osvajali i Francuzi s Ericom Cantonom, te Porugalci i Španjolci.

Inače, Hrvatska zadnjih godina bilježi uspješne nastupe kao selekcija na nizu egzibicija, počevši od međunarodnog turnira održanoga upravo u Umagu 2013. godine, a osnivanjem prvih klubova i predstojećeg nacionalnog prvenstva, nogomet na pijesku, sada kao dio „kuće nogometa“, nastojat će zaživjet u punom sjaju i opravdati renome hrvatskog nogometa u svijetu.

 

UMAG 1, subota, 14. kolovoza.

Raspored odigravanja, 1. kolo:

KNP Pješčana Oluja – KNP Umag (10:00)

KNP Fusio – KNP Beasal Gorovo (11:00)

KNP Varadero – KNP Pula (12:00)

Raspored odigravanja, 2. kolo:

KNP Pula – KNP Umag (16:00)

KNP Beasal Gorovo – KNP Pješčana Oluja (17:00)

KNP Varadero – KNP Fusio (18:00)

Alpas