SportNews.hr

prava sportska priča

Tomislav Svetina izvršni direktor HNS-a primio Josepa Posneta voditelja natjecanja i glavnog koordinatora FIFA-e za nogomet na pijesku

U Hrvatski nogometni Savez danas je na radni sastanak stigao Josep Posnet BSWW voditelj natjecanja i glavni koordinator FIFA-e za nogomet na pijesku kojeg je primio izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina na radnom sastanku kojem su još nazočili Neven Šprajcer koordinator svih natjecanja HNS-a, Boris Durlen član UEFA komisije za futsal i nogomet na pijesku čiji je 2. dopredsjednik i Dragan Đukanović tehnički tajnik HNS-a za nogomet na pijesku.

Beach Soccer Worldwide temeljem sporazuma o suradnji s FIFA-om potpisanog 2004. godine stoji iza promocije i razvoja nogometa na pijesku diljem svijeta i potiče rast nogometa na pijesku na svim razinama. Pored međunarodne sfere natjecanja, Beach Soccer Worldwide blisko surađuje s nacionalnim nogometnim savezima i šest konfederacija kako bi pomogao u razvoju sporta na svim područjima, uključujući razvojne programe.

Tomislav Svetina ukratko je upoznao gospodina Josepa Posneta o uvrštenju nogometa na pijesku u stalna natjecanja HNS-a i formiranju Hrvatske reprezentacije nogometa na pijesku. Na sastanku se razgovaralo o razvoju nogometa na pijesku u Hrvatskoj i mogućnostima suradnje između HNS-a i BSWW-a, a posebno je stavljen naglasak o edukaciji trenera za nogomet na pijesku. Nakon sastanka Svetina i Posnet su dali kratke izjave za SportNews.hr.

-Imali smo radni sastanak, na kojem smo gospodina Posneta upoznali s aktivnostima nogometa na pijesku. Ove godine održano je prvenstvo Hrvatske, ustrojena je Hrvatska reprezentacija nogometa na pijesku. Radujem se daljnjoj suradnji s BSWW-om na razvoju Hrvatskog nogometa na pijesku, rekao je Tomislav Svetina izvršni direktor HNS-a

Josep Posnet pored izražene fascinacije nogometnim postignućima Hrvatske, zemlje sa samo četiri milijuna stanovnika dodao je:

- Hrvatska je zemlja prirodno nadarena za nogomet na pijesku, ne samo zato što je nogometna zemlja vrhunske klase, već i zato što ima tisuće obalnih kilometara, s prekrasnim plažama. Ima sve što je potrebno da postane ključni igrač u svijetu nogometa na pijesku, a drago nam je da je HNS odlučan to iskoristiti. Siguran sam da će se uskoro dogoditi mnoge velike stvari.

Nakon sastanka u sjedištu HNS-a u Vukovarskoj ulici, Posnet je u pratnji njegovog domaćina Dragana Đukanovića posjetio Informativno - multimedijski centar Hrvatskog nogometnog saveza "Budi ponosan" u Petrinjskoj ulici i prošetao centrom i gornjim gradom.