SportNews.hr

prava sportska priča

Danas počinje u 18 sati Umag Stella Maris Cup turnir nogometa na pijesku. Francusku predvodi mega zvijezda Pierre Laurent Robert bivši reprezentativac Francuske, koji je igrao za PSG, Newcastle United, Benficu, Toronto

Foto: Djuka / Robert FrancuskaFoto: Djuka / Robert Francuska

Na pješčanom terenu u uvali Stella Maris u Umagu danas u 18 sati počinje tradicionalni turnir nogometa na pijesku Umag Stella Maris Cup. Turnir će otvoriti reprezentacija Francuske koja prošlogodišnji pobjednik i Italija finalist zadnjeg turnira. Nakon toga slijedi utakmica Slovenije i Selekcije Istre predvođene jednim od začetnika nogometa na pijesku Emanuelom Melonom. Turnir organiziraju KNP Umag i KNP Fusio pod pokroviteljstvom Grada Umaga i Hrvatskog nogometnog saveza.

Prvo ime turnira je Laurent Robert u momčadi Francuske, a radi se o bivšem francuskom reprezentativcu koji je igrao na poziciji lijevog vanjskog. Robert je rođen 21.05.1975. godine započeo je nogometnu karijeru u Montpellieru, a potom potpisao za Paris Saint-Germain 1999. god.

Godine 2001. pridružio se engleskom klubu Newcastle United za honorar od 9,5 milijuna funti postao je miljenik publike i stekao reputaciju majstora slobodnih udaraca. Igrao je još za Benficu i Toronto. danas tijekom jutarnjeg treninga uvjerili smo se u njegovu nogometnu virtuoznost.

Momčad Italije je također iskusna momčad predvođena kapetanom i vratarom Lorusso Lorisom, igraju atraktivno s nekoliko izuzetnih mladih igrača.

 

 

Alpas