SportNews.hr

prava sportska priča

Claude Barrabé francuski izbornik i FIFA instruktor nogometa na pijesku održao je trening s našom reprezentacijom nogometa na pijesku

Hrvatska reprezentacija nogometa na pijesku u Umagu je na mini pripremama, koje su organizirane na poziv Francuske reprezentacije koja u Umagu odrađuje svoje pripreme. Danas je francuski izbornik Claude Barrabé koji je ujedno i FIFA instruktor na prijedlog našeg stožera održao trening s našom reprezentacijom. Pomagaomu je njegov stručni tim, trener vratara s vratarima, a i kapetan Francuske reprezentacije uz najboljeg strijelca i još jednog igrača. U sat i petnaest minuta Francuzi su nam pokazali mnoge stvari kojima trebama posvetiti pažnju u našem napredovanju, i pored velike vrućine koja je dans vladala u uvali Stella Maris, prolivenih litara znoja zadovoljna lica naših igrača pokazala su nam koliko  je trening bio im od koristi.

Claude Barrabé Rođen 19. studenog 1966. u Saint-Pierre-de-la-Réunionu bivši profesionalni vratar i reprezentativac U 23. U karijeri čuvao je vrata Paris SG Brest-Armorique FC, Montpellier HSC u kojem je igrao sa našim Aljošom Asanovićem i Safetom Sušićem bivšim izbornikom BiH, SM Caen, US Créteil, za Francusku nogometnu reprezentaciju na pijesku od 2001.-2003. Kao FIFA instruktor nogometa na pijesku bio je Afrički prvak u nogometu na pijesku s ekipom Madagaskara 2015.

- Zadovoljan sam brzo su igrači polovili radnje koje smo izvodili, kod nekoliko njih sam uočio potencijal za nogomet na pijesku. Tražite o FIFA da vam pošalje instruktora koji je zadužen za ovaj dio Europe i sigurno ćete vrlo brzo imati rezultate, rekao nam je Barrabe nakon treninga.

- Naučili smo dosta toga kroz ovaj trening, gospodin Claude nam je dao smjernice kako i što trebamo uvježbavati, komentirao je izbornik Melon.