SportNews.hr

prava sportska priča

Trešnjevka nakon 46 godina u Grabi ugostila Zagreb u prvenstvenoj utakmici i pobijedila s 4:0

Foto: Djuka / Lovro Krivec, njegov drugi gol na utakmiciFoto: Djuka / Lovro Krivec, njegov drugi gol na utakmici

TREŠNJEVKA - ZAGREB 4:0 (2:0)

ZAGREB - Igralište: Graba. Gledalaca: 100. Glavni sutkinja: Brozović (Kutina) . Pomoćni suci: Malekanušić (Kutina) i Vuković (Gornja Gračenica). 4. sudac: Tomić (Borovac)   Delegat: Vulje (Novo Selo Okićko).

Strijelaci: 1:0 - Krivec (23), 2:0 - Rebić (39), 3:0 - Krivec (50), 4:0 - Rebić (67)

TREŠNJEVKA: Budimir, Matošević, Vedriš (od 76 Dragašević), Tičak, Pei, Kovačević (od 67 Gudelj), Rebić (od 73 Ištvančić), Horvat, Krivec, Šarić ( od 46 Imširović), Li (od 83 Debeljak) Trener: Renato Jurčec

ZAGREB:Gašparić, Strunje, Barić, Regović K., Kližin, Regović A., Pejić (od 69 Jelovečki) Medić F., Banjac (od 46 Orešković), Medić L.

Trener: Dražen Madunović

Davne 1973 godine na igralištu u popularnoj Grabi Trešnjevka i Zagreb odigrali su svoju posljednju prvenstvenu utakmicu u sklopu 2. lige bivše države. Nakon toga Trešnjevka je ispala iz lige, a Zagreb izborio kvalifikacije za ulazak u 1. ligu koju je osigurao pred 64.128 gledatelja u utakmici s Osijekom na Maksimiru boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon 2:2 u regularnom vremenu.

Danas su se ponovno susreli u službenoj utakmici nakon 46 godina u 4. kolu Četvrte Nogometne lige Središte pred stotinjak gledatelja. Trešnjevka je dominirala i Zagreb ispratila s 4 gola u mreži i samo još više naglasila slobodni pad Zagreba prema dnu. Strijelci su bili sedamnaestogodišnji Lovro Krivec i Filip Rebić s po dva gola.

Drago Tkalec legenda Trešnjevke kao predstavnik kluba danas je sjedio na klupi zelenih, bio je akter i one utakmice iz 1973, kao igrač Trešnjevke, a sljedeće sezone preselio se u redove Zagreba u kojem se zadržao do 1980 godine odigravši za njega 400 utakmica.

- Da posljednju prvenstvenu utakmicu Trešnjevka  i Zagreb odigrali su 1973 godine ovdje u Grabi. Bio sam igrač Trešnjevke i tada je ona ispala iz 2. lige, a ja sam sljedeće sezone prešao u Zagreb koji je ušao u 1. ligu. Današnja utakmica je trebala biti derbi, bili smo puno bolji i zasluženo pobijedili s 4 gola razlike.