SportNews.hr

prava sportska priča

Brezovica je ostvarila prednost u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za u ulazak u 4. HNL Središte. Trener Rugvice fizički se pokušao obračunati sa sucem Kožarom podsjećajući ga da je i on iz Stubice spominjući mu majku

BREZOVICA - RUGVICA SAVA 1976 3:1 (1:1)

BREZOVICA - Igralište u Brezovici. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Kožar (Donja Stubica). Pomoćni suci: Sokolić (Novi Golubovac i Petriško (Donja Stubica). Delegat: Bjelanović (Sisak).

Strijelci: 1:0 - Kulašević (14), 1:1 - Janeš (25), 2:1 - Fabijanec (62), 3:1 Sokić (90+2) 11 m.

BREZOVICA: Pedić, Šoštarec, Gorski, Peček, Gorše, Zirdum, Altić ( od 57 Šegota), Kulašević (od 57 Smolčić) Fabijanec, Sokić, Skender.

Trener: Nikola Pustak.

RUGVICA SAVA 1976: Marić, Bošnjak, Perković, Kušeković (od 46 Ćuković), Barberić, Ivandić (od 78 Rašić), Belić, Janeš, Noršić (od 35 Koloraš), Mizan, Filipović

Trener: Mario Pavlović

Prvi kvalifikacijski sraz za plasman u 4. HNL Središte u Brezovici istoimenog kluba i Rugvice Sava 1976 iz općinskog središta Rugvica pripao je domaćinu 3:1. Na igralištu u Brezovici okupilo se 350 gledatelja oba kluba, zanimljivo oba imaju i navijačke skupine. Bilo je to u pravom smislu suprotstavljanje istoka i zapada sa svim onim što ove dvije riječi predstavljaju, koju simboliku nose i na što nas asociraju. Brezovica je poznata po Draškovićevom dvorcu koji danas nije u najboljem stanju, dapače u takvom je da bi se svi skupa zbog toga trebali sramiti, a i po dječjem Caritasovom domu iz novije prošlosti, dok je Rugvica poznata po trgovini IKEA koja se tamo smjestila donoseći dobrobit od komunalnog doprinosa pretežito naseljenom bosanskom življu. Boja Brezovice je zelena, a Rugvice plavo-crno-žuta, po svemu ovo je sraz dvaju polova s dvije strane grada Zagreba, zapadnoga i istočnoga.
Zeleni su s prvim sučem zviždukom silovito napadali, opsjedali su gol Marića koji je najzaslužniji da Rugvičaani nisu slomljeni na samom početku utakmice. Kulašević je bio strijelac vodećeg gola Brezovice, a napadi su se smjenjivali, Marić je čudnovato obranio sve domaćinove pokušaje da povećaju vodstvo, a pri tome imao je pomoć i stativa, gol je kao što se to kaže u nogometnom žargonu visio u zraku. I kako to biva u vrijeme najveće ofenzive Brezovice od rijetkih izleta gostiju pred gol domaćina pretvaraju u pogodak. Nastojanja domaćina da ponovo dođu u prednost do kraja prvog dijela nisu uspjela.
U drugom dijelu važnost utakmice učinila je svoje, pojačana nervoza i bolja momčad domaćina došla je do prednosti preko Fabijanca, a u sudačkoj nadoknadi potvrda pobjede i za konačni 3:1 golom Sokića iz kaznenog udarca.

Trener gostiju Pavlović na kraju utakmice u pokušaju fizičkog napada na suca Kožara podsjetio ga je da je i on iz Stubice spominjući mu majku. Brezovica s lijepom prednošću ide na uzvrat.