SportNews.hr

prava sportska priča

Nakon neuspjeha u kvalifikacijama Brezovica angažirala Renata Jurčeca trenera koji je mnoge klubove doveo do treće, a Kustošiju do druge lige

Nakon što se u NK Brezovica oporavili od šoka neuspjeha plasmana u 4. HNL središte u kvalifikacijama s Rugvicom Sava 1976, uprava je pristupila receptu koji je mnogim klubovima ostvario san u viši rang, dovela je Renta Jurčeca za trenera.

Jurčec je danas predstavljen igračima, potom je odradio i prvi trening.

- Ovakve uvjete malo tko ima. Infrastruktura je za treću ligu, a financijski klub je stabilan. Pozitivnim pristupom i povratkom vjere igračima da oni mogu ostvariti cilj koji je pred nas stavila uprava, a to je treće mjesto koje osigurava direktan ulazak u rang više, rekao nam je Jurčec nakon predstavljanja igračima.

Predstavljanje je promatrao nama poznato lice Darko Janječić Žica u društvu s predsjednikom i članovima uprave kluba koji su se ubrzo povukli na sastanak. Pitali smo popularnog Žicu otukada on u Brezovici, je li možda ima nekakvu službenu ulogu.

- Ma ne, ja sam tu iz susjedstva, a i kumovi su mi u upravi, prijatelj sam s Jurom pa sam došao pozdraviti ga i pogledati trening, uz tajanstven osmjeh pojašnjava Žica i pozvao na kavu u kafić na katu koji nas je iznenadio svojom prostranošću i uređenjem interijera. Uz onaj Trešnjevkin to su dva najljepša kafića na nogometnim terenima Zagreba i njegove okolice.