SportNews.hr

prava sportska priča

Korektna momčad Libertasa teško je stradala u Rakitju. Ninković je uštimao momčad koja igra nogomet, lijep, dopadljiv i užitak je za gledanje

TIGAR SV. NEDJELJA - LIBERTAS 7:0 (2:0)

RAKITJE - Igralište SC Rakitje.  Gledatelja: 100. Glavni sudac: Iličić (Dugo Selo) Pomoćni suci: Rožićj (Vel. Gorica) i Dolibašić (Vel. Gorica) Delegat: Baršun (Zagreb)

STRIJELACI: 1:0 - Hasan (28), 2:0 - Šepak (45), 3:0 - Miloš (62), 4:0 - Anelka (70), 5:0 - Višić (74), 6:0 - Višić (78), 7:0 - Mohač (86)

TIGAR SV. NEDJELJA: Razum, Filipović (od 83 Cerovečki), Miloš, Hasan, Matošević, Brujić, Galić, Šepak (od 59 Anelka), Višić (od 85 Aljinović), Eriez, Škeva (od 46 Mohač)

Trener: Ratko Ninković

LIBERTAS: Huska, Gršić (od 83 Artić), Rogulja, Crnojević (od 76 Lupoglavac), Baić, Ilić, Kovačević G., Jagatić (od 76 Hajdinović), Đusi, Kovačević I.

Trener: Boris Horvat

Odluka da pogledamo utakmicu 4. NL Središte podskupina B u Rakitju između Tigra SV. Nedjelja i Libertasa pokazala se kao pun pogodak. Sedam golova, pregršt prilika, korektna i fer igra obje momčadi, izvanredna kombinatorika igrača Tigra SV Nedjelja trenera Ratka Ninkovića je prava nogometna poslastica iako se radi o susretu nižeg ranga. Ninković je trener poznat po tome što njegove momčadi igraju nogomet, njegova nogometna filozofija je jednostavnost, kombinatorika, strpljenje, to na utakmice njegove momčadi privlači nogometne zaljubljenike i s užitkom se gledaju.

Domaćini su u utakmicu krenuli sa standardnom formacijom i u samom startu stvorili su nekoliko prilika, a Višić je u silnoj želji upadao u zaleđa što ga je učinilo pomalo i nervoznim, do kraja utakmice upisao se u listu strijelaca dva puta.

Mrežu gostiju načeo je Hasan izvrsnim golom sa skoro dvadesetpet metara, fantastično je opalio, a vratar Libertasa Huska nije ni trepnuo, ljutio se da nitko od njegovih suigrača nije izašao u blok. Kapetan Tigra SVN Nikica Brujić i u ovoj utakmici podsjetio je na svoju nogometnu vrijednost, on kada primi loptu nastaje opća opasnost u kaznenom prostoru suparnika, a tako je dobro čuva da je jedino prekršajem može mu se oduzeti. Domaćini su se ispromašivali u prvom poluvremenu i kada se činilo da će na odmor momčadi s minimalnom prednošću domaćina Šepak se izvrsno izborio za šut i zatresao mrežu Libertasa.

U nastavku na terenu smo gledali samo jednu momčad, Tigar SVN, Mohač je zamijenio Škevu koji je osjetio slabost, a umjesto strijelca drugog gola Šepaka ušao je brzonogi tamnoputi Anelka iz Obale Bjelokosti, Ninković za njega govori da ima veliki potencijal na desnom beku. Navijači domaćina imaju velike simpatije za Anelku, a on im se odužio uz postignuti gol zalaganjem i s nekoliko dobrih poteza. Stipe Miloš pouzdani stoper lijepo je udarcem glavom prvi se upisao u listu strijelaca u nastavku, a to je uz dva puta Višiću uspjelo i Mohaču s udarcem s distance za konačnih 7:0