SportNews.hr

prava sportska priča

Legenda o vrućem terenu u Odri je potvrđena, pogotovo tome podliježu suci. Šandrk propustio u prvom napadu gostiju fućkati kazneni udarac. Čavar je na petercu hrvačkim zahvatom srušen, Zubak odmah nasrnuo na njega kada je protestirao.

ODRA - POLET SV. KLARA 3:1 (2:1)

ODRA - Igralište Odra. Gledatelja: 120. Glavni sudac: Šandrk (Zagreb). Pomoćni suci: Šegota (Zagreb) i Žiger (Zagreb). Delegat: Hohnjec (Veliko Trgovišće).

STRIJELCI: 0:1 - Ćavar (22), 1:1 - Luter (38 KU), 2:1 - Gudelj A.(45+1), 3:1 - Pavek (71)

ODRA: Zubak, Brebrić, Štefanec, Adžaga, Kovačić, Turković, Gudelj A., Luter, Gudelj I (od 46 Pavek), Topalović (od 86 Bačurin), Fučkala (od 62 Hanachi)

Trener: Ivan Milas

POLET SV. KLARA: Kovač, Križić, Vojnović, Vlatković, Gotovac, Pavlović, Lasić Ivan, Fučkar (od 63 Dajak), Gavranović, Lasić Igor (od 63 Orji), Čavar

Trener: Zoran Vukelić

Godinama slušamo legendarne priče o vrućem terenu u Odri, teškom gostovanju, pritisku koji se događa na gostujuće momčadi, a ni sucima nije ugodno ako nisu po volji domaćinu. Nakon utakmice u Odranskom Obrežu navratili smo da pogledamo utakmicu nabijenu rivalstvom kako su nam rekli u kojoj Odra dočekuje Polet iz Svete Klare.

Već na samom početku, u prvom napadu gostiju potvrda o kukavičluku kojem su suci u Odri podložni, napadač gostiju Čavar je hrvačkim zahvatom grubo srušen u trenutku kada je čekao loptu koja upućena prema njemu.

Još se nije ni pridigao kako treba na njega je fizički nasrnuo Zubak vratar domaćina jer je protestirao tražeći od suca prekršaj što bi bio kazneni udarac. Između dvojice korpulentnih igrača uskočili su njihovi suigrači, a Zubak je svoje razgrtao u bijesu pokušavajući obračunati se sa Čavaraom i to samo što je čovjek tražio sankciju za grubost nad njim. Kasnije smo saznali da je Zubak po profesiji policajac što je još više pojačalo dojam zgroženosti njegovim postupkom. Tako smo na samom početku dobili potvrdu da je legenda o vrućem i nezgodnom gostovanju u Odri istinita i da i dan danas u nekom obliku živi, tome je uvelike doprinio i ”kukavičluk” suca Šandrka, nije sankcionirao ni prekršaj, a ni nesportsko ponašanje iz straha, ili legendi koje se vežu za odransko igralište.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali tenzije su dignute i nervoza je ubijala igru i sjedne i druge strane. Čavar je dočekao trenutak slave u 22' visoko je skočio i s nekih 12 metara iskosa poslao glavom lob koji je iznenadio Zubaka. Nakon vodstva gostiju igrači Odre su se malo trgnuli, trener Milas ih je poticao prema napadu što je urodilo plodom u 38', U skoku na jednu visoku loptu u kaznenom prostoru jedan domaći igrač je ozlijeđen. Šandrk s velikom zadrškom, kao da je signal dobio iz VAR sobe koja na ovoj razini ne postoji pokazao je na bijelu točku što je unijelo dodatne tenzije. Luter je bio siguran izvođač. U posljednjim trenutcima sudačke nadoknade vremena prvog poluvremena Ante Gudelj krasnim skokom i udarcem glavom donosi prednost Odri.

I sada svjedočimo nečemu što još nismo vidjeli niti doživjeli na nogometnim terenima, verbalni napad domaćeg predstavnika kluba Pucketića prvo na trenera Milasa, žestoki prigovori završavaju slanjem trenera na najvulgarniji način u PM, a potom atak na predstavnika gostiju, a pred svlačionicama i na napadača Poleta Čavara, ružne scene u trenutku kada ti je momčad postigla gol prednosti, neshvatljiva reakcija koju pripisujemo već opjevanim legendama.

U nastavku se malo primirila situacija, a kada je ponovo zaiskrilo netko od igrača smirujući strasti povikao je: "dajte prestanite, hajdemo malo nogomet igrati". Pobjedu Odre potvrdio je krasnim golom Pavek u 71'. A za zabilježiti ostaje nam još isključenje Lasića zbog grubog strata koji je posljedica zakašljale njegove intervencije u 81'. Jedva smo čekali da se utakmica privede kraju i da napustimo teren o kojem kruže legende nemili scena. Na odlasku šlag na nepodopštine priredili su mladići navijači Poleta, među njima većina nije niti punoljetna uzvikujući i slaveći ono što i ne znaju što znači, a zakonom je zabranjeno.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room