SportNews.hr

prava sportska priča

Ovo ljeto je ljeto nogometnih kvalifikacija, Trnje je pobijedilo, a za njegovo mjesto, prema našem izvoru slijede nove za popunu 3. NL Centar. Brezovica, Moslavina, Tigar Sv. Nedjelja, Sava Strmec se nada

Foto: Djuka / Beloša Fijan asistira Mandiću za drugi gol TrnjaFoto: Djuka / Beloša Fijan asistira Mandiću za drugi gol Trnja

Trnje se u dodatnim kvalifikacijama izborilo u sezoni 2022/23 nastupati u 2.NL, u dvije utakmice bilo je bolje od Hrvatskog viteza. Odustajanjem Intera Zaprešić pokrenuo se kvalifikacijski domino efekt i iznenada nekim klubovima ukazala se mogućnost kroz kvalifikacije za popunu više lige izboriti viši rang. U 3. NL Centar za upražnjeno mjesto kako nam govori naš pouzdan izvor trebalo bi organizirati kvalifikacije za popunu između Brezovice, Moslavine Kutina, spominje se i Tigar Sveta Nedjelja koji ima sve uvjete, a Sava Strmec koja nije na vrijeme poslala dokumente za licencu isto se nada jer kažu da je kriv internet jer je njihov e-mail s dokumentima otišao u spam.

Dežurni kritičari koji će uvijek pronaći razlog za galamu već danima "trube" po društvenim mrežama kako je popuna kroz kvalifikacije neispravna, "klubovi imaju malo vremena spremiti se za njih", "momčadi su već selektirali za niži rang", "s igračkim kadrom koji im stoji na raspolaganju nisu konkurentni".

Sve to smo čuli i prije kvalifikacija za popunu 2.NL, a da se može kada se želi eto primjera Trnja, nakon neuspjeha u redovnim kvalifikacijama momčad je osvježena, nekoliko igrača je otišlo jer nije željelo u nižem rangu igrati, neke su otpustili i počeli stvarati novu momčad za sezonu u nižoj ligi, onda nenadano ukazala se prilika izboriti se i popuniti upražnjeno mjesto odlaskom Croatia Zmijavci u 1.NL zbog odustajanja već pomenutog Intera.

Pranjić je prekinuo pripreme koje je planirao, počeo mini ciklus fokusiran na dvije kvalifikacijske utakmice, nije od uprave za njih tražio pojačanja već je prionuo poslu vjerujući postojećem kadru i mladim igračima poput Frana Beloše Fijana i vratara Vujanića koji je naslijedio Savatovića čiji agent iz želje da ga "spasi" igranja u nižem rangu odveo u Jarun u kojem teško da će dobiti priliku.

Beloša Fijan odigrao je cijelu utakmicu na razini, asistirao je Mandiću za drugi gol, a još će se dugo pričati o izvanrednoj intervenciji Vujanića pred kraj utakmice kada je izvukao loptu na putu u malu desnu mrežicu.

Klubovi koji će se naći u kvalifikacijama po ovom uzoru umjesto kuknjave, neka imaju vjeru u sebe i možda u sportskom nadmetanju izbore se za viši rang koji im se servira kao bonus sezone.