SportNews.hr

prava sportska priča

U srijedu 10.08. s početkom u 10 sati Brezovica i Sava Strmec pozvani e-mailom na ždrijeb za dodatne kvalifikacije. Moslavina se žali, Tihomir Novak proslavljeni futsal reprezentativac čeka rasplet.

Nakon što se Trnje izborilo za nastup u 2.NL ostalo je upražnjeno jedno mjesto u 3.NL Centar, a na njega polažu pravo Brezovica, Sava Strmec i Moslavina. Sava Strmec je na tablici bila ispred Moslavine, ali navodno nije dobila licencu, jer nema propisane uvjete za ovaj rang te su i zakasnili s dostavom nekih dokumenta.

Jučer je na ovu temu održan sastanak u HNS-u i nakon njega je tajnik Nogometnog središta Zagreb uputio već spomenuti poziv Brezovici i Savi Strmec sljedećeg sadržaja:

Temeljem zaključka sa jučerašnjeg sastanaka pozivate se na ždrijeb i dogovor oko dodatnih kvalifikacija za popunu upražnjenog mjesta u Trećoj NL Centar koji će se održati u srijedu, 10.08.2022. godine u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza – Ulica grada Vukovara 269A, Zagreb sa početkom u 10:00 sati.

Ovakvim zaključcima nezadovoljni u NK Moslavini poslali su na nadležne adrese HNS-a očitovanje (Žalbu) sinoć.

- Žalili smo se, poslali smo žalbu detaljno obrazloživši zbog čega smatramo da smo mi ti koji trebaju igrati kvalifikacije umjesto Save Strmec koja je bila ispred nas na tablici. Pored sportskog za ovaj rang propisani su i drugi uvjeti koje mi ispunjavamo, rekao nam je dopredsjednik Moslavine Nebojša Čović.

Zanimljivo je da za Moslavinu nastupa proslavljeni futsal reprezentativac Tihomir Novak rođeni Kutinčanin i sa zanimanjem prati razvoj situacije.

Davor Ivić, Predsjednik NS Sisačko-moslavačke županije s godišnjeg odmora odazvao se na naš poziv:

- Savjetovao sam Moslavini da napišu očitovanje i navedu svoju argumentaciju. Uvijek se zalažem za klube saveza na čijem sam čelu i ako su u pravu zalagat ću se da se propust ako ga je bilo ispravi. Isto tako vjerujem da HNS, a poznavajući predsjednika Kustića neće nikome pogodovati.

- To je odluka Komisija za natjecanje, mi smo dobili priliku koju ćemo pokušati iskoristiti, bio je kratak u komentaru predsjednik Save Strmec Darko Povrženić.

Ovih dana smo u inbox zaprimili dosta poruka u kojima nas se informira o Spam ili junk mail pošti, do radu omladinskog pogona s preko 300 djece, o tome da je uprava na čelu s predsjednikom stavljena pred zid pritiskom pojedinaca među kojima ima i roditelja djece polaznika nogometne škole te da nevoljko prihvaćaju priliku jer su svjesni da je za klub viši rang teret koji još nisu spremni nositi.

Također doznajemo da se u postupku izdavanja infrastrukturni uvjeta tražilo da se dostavi garancija Grada Sveta Nedjelja da će se neki traženi uvjeti ispuniti. U Gradu su nam rekli da do njih takav zahtjev nikada nije došao.

Ne mogu naši nogometni klubovi funkcionirati bez brojnih upitnika.

U nastavku donosimo dopis NK Moslavine upućenog HNS-u i predsjedniku Kustiću.

Broj: 30/2022

Kutina, 09. kolovoz 2022. godine
HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ
Ulica grada Vukovara 269 A
10 000 ZAGREB
n/r Predsjednik – Marijan Kustić


Predmet: HNŠK „Moslavina” - Prigovor na ostvarivanje prava
na nastup u kvalifikacijama za popunu 3. HNL Centar,
- dostavlja se .-


Poštovani !


Obraćamo Vam se prigovorom HNŠK „Moslavina” Kutina, za ostvarivanje prava na nastup u kvalifikacijama za popunu 3. HNL Centar za natjecateljsku sezonu 2022/2023, zbog bitnih povreda odredbi iz Odluke IO HNS-a o kriterijima za sudjelovanje u natjecanju četvrtog stupnja od natjecateljske godine 2022/2023 (objavljeno u Glasniku HNS-a broj: 36 od 18. 08. 2021. godine), , na štetu našega Kluba, a koje činjenično navodimo dolje u tekstu. No krenimo redom.

U točki 1. i 2. Odluke IO HNS-a o kriterijima za sudjelovanje u natjecanju četvrtog stupnja od natjecateljske godine 2022/2023 propisano je:

„1. U natjecanju i kvalifikacijama za ulazak u određenu skupinu četvrtog stupnja mogu sudjelovati samo klubovi koji su za odgovarajuću natjecateljsku godinu ispunili Odluku o kriterijima/uvjetima za igranje u četvrtom stupnju odnosno u skupinama četvrtog stupnja.
2. Kriteriji su podijeljeni u četiri skupine: sportski, infrastrukturalni, administracija i stručno osoblje i pravni”.

Zaprimili smo elektronsku poštu Tajnika Središta Zagreb, gospodina Damira Stipkovića, u kojem su decidirano i točno utvrđeni rokovi za prijavu Klubova za IV. Stupanj te rokovi za predaju dokumentacije o ispunjavanju uvjeta Klubova za IV. Stupanj natjecanja (izvorni tekst istih navodimo dolje).

BITNE SMJERNICE ZA ČETVRTI STUPANJ NATJECANJA SU:

Sve prijave i dokumentacija mora biti naslovljena na HNS– SREDIŠTE ,
Ista mora biti poslana u propisanim rokovima preporučenom poštom, a može se dostaviti i putem mail pošte na tajnika Središta / tehničkog tajnika Središta sjever

Rok za prijavu za četvrti stupanj u natjecateljskoj 2022/2023 godini je 16.02.2022.
Rok za predaju dokumentacije do 30.04.2022.
Konačna odluka donosi se 20.06.2022. godine.


Prigovor podnosimo zbog sljedećih činjenica i dokaza:

1. NK „Sava Strmec” nije na propisan način i u utvrđenim rokovima kako je to propisano Uputama i smjernicama za IV. stupanj, dostavila propisanu dokumentaciju i ispunila sve uvjete iz Odluke o kriterijima za sudjelovanje u natjecanju četvrtog stupnja od natjecateljske godine 2022/2023, što se nedvojbeno može utvrditi uvidom u kronologiju i zaprimljenu dokumentaciju u NS Središtu Zagreb, a vezano za ispunjavanje svih uvjeta i kriterija za nastup u IV. stupnju natjecanja za natjecateljsku godinu 2022/2023.

2. Zbog vrlo diskretnog i „navijačkog” tumačenja pojedinih odredbi, te nepridržavanja Uputa i smjernica za IV. stupanj natjecanja i Odluke IO HNS-a o kriterijima za sudjelovanje u natjecanju četvrtog stupnja od natjecateljske godine 2022/2023, od strane gospodina Neven Šprajcer, koja imaju direktne i štetne posljedice za HNŠK „Moslavina” Kutina a pogoduje se NK „Sava Strmec”.

Slijedom gore navedenih činjenica i dokaza, kako bi se osigurala potpuna regularnost i puna ravnopravnost svim klubovima iz natjecanja, te mogućnost napredovanja u viši stupanj natjecanja, predlažemo slijedeće:

1. Da se HNŠK „Moslavina” Kutina uvrsti u kvalifikacije za nastup i popunu IV. stupnju natjecanja – 3. HNL Centar za natjecateljsku sezonu 2022/2023, obzirom je u propisanom roku i na pravilan način sukladno Uputama i smjernicama dostavila propisanu dokumentaciju i ispunila sve uvjete iz Odluke o kriterijima za sudjelovanje u natjecanju četvrtog stupnja od natjecateljske godine 2022/2023.

Nadamo se da ćete ovaj naš Prigovor pomno proučiti, te očekujemo Vaš brzi odgovor na gore navedeni tekst i naš prijedlog.

Ukoliko ne dobijemo pravedan i zadovoljavajući odgovor na gore iznijeto, HNŠK „Moslavina” Kutina će iskoristiti sve ostale pravne radnje za zaštitu integriteta našega Kluba pred nadležnim tijelima HNS-a, te obavijestiti Središnji državni ured za šport Ministarstva turizma i sporta i Hrvatski Olimpijski odbor.


S poštovanjem!

Uprava HNŠK Moslavine