SportNews.hr

prava sportska priča

Sava Strmec s velikom prednošću čeka uzvrat doma. Brezovica stvorila bezbroj prilika, čak ni s bijele točke nije uspjela zatresti Đurđekovu mrežu u drugom poluvremenu.

BREZOVICA - SAVA STRMEC  1:2

BREZOVICA - Igralište Brezovica Gledatelja: 700. Glavni sudac: TCestarić (Sisak). Pomoćni suci:Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak).  Delegat: Letić (Kutina).

Strijelci: 0:1 - Plojković-Bariša (10), 1:1 - Kolar (27), 1:2 - Marić (52)

BREZOVICA:Krizmanić,, Puntarić, Anić (od 46 Delić), Đuričić, Celiček, Gorša (od 58 Obradović), Relja, Fabijanec (od 78 Kulašević), Miličević, Kolar,  Šegota.  Trener Klarić.


SAVA STRMEC: Đurđek, Jakovljević, Marić, Brkić (od 20 Grofelnik), Mršić (od 85 Barišić), Kos, Držić, Vrančić (od 85 Čula), Mamić, Manzin,  Plojković-Bariša (od 85 Motočić) Trener: Bobinac

Veliko zanimanje za kvalifikacijsku utakmicu u Brezovici, gledatelji su popunili svaki slobodan prostor oko igrališta. Domaćini u zelenim, a gosti u kombinaciji plave,svijetle i tamne. S jedne strane najvjerniji navijači Brezovice iz prostora Caritasa, gosti uz točionik nasuprot. Kapetan na golu Save Strmec Nikola Đurđek, vođa i najpouzdaniji u momčadi koji joj je davao sigurnost, dok je nasuprot mlađahni, usplahireni vratar Krizmanić koji nije odavao sigurnost i to je prevaga koja je ovu utakmicu odlučila u korist gostiju. Pobijedili su, postignuvši golove iz dva prekida, prvi za vodstvo u desetoj minuti susreta, nakon što zeleni nisu iskoristili dvije izuzetne prilike. Brezovica nastavlja ofenzivno, Kolara izvrsno upošljava Celiček koji ulazi u šesnaesterac, zaobilazi ovaj puta Đurđeka i pogađa praznu mrežu. Do odmora domaćini su imali nekoliko prilika koje što nespretnošću napadača, a najvećom zaslugom izvrsnog Đurđeka ne kapitaliziraju pa se na odmor otišlo s obećavajućim rezultatom za obje momčadi.

U poluvremenu susrećemo se predsjednikom ZNS-a Tomislavom Svetinom i članom IO Jakovom Sivrićem u društvu s djelatnicima Županijskog saveza Zagrebačke županije. Zaključak je svih da će prednost u nastavku ostvariti momčad koja ima više snage tj. čija je fizička pripremljenost bolja. Na kraju nije tako bilo, pobijedila je sretnija gostujuća momčad očigledno u lošijoj fizičkoj spremnosti, ali s puno sreće, jer sve što su propustili realizirati domaći, mora se pripisati sreći još k tome kada znamo da tijekom cijele utakmice nisu stvorili niti jednu priliku osim onih iz kojih su postignuti golovi, a možemo ih svrstati u iznenadne i slučajne. U 53.' tako je Marić zabio kako se kasnije pokazalo za konačnih 1:2.

Nakon primljenog drugog gola Brezovica juriša, igrači se bacaju na glavu, stvaraju prilike pa i one stopostotne, ali na golu Save Strmec je nesavladivi Đurđek, a ono što on ne uspijeva obraniti odlazi tik uz stativu ili završava pogađajući je. Još k tome kada dodamo da je Celiček s bijele točke tukao pored vrata onda je slika očaja domaćih igrača potpuna, koji posljednjim atomima snage i dalje atakiraju, uzaludno mreža gostiju je ostala netaknuta. Sava Strmec koja će u uzvratnoj utakmici ugostiti Brezovicu ima ogroman kapital, pobjedu 2:1, a ako se podsjetimo da u ovim kvalifikacijama gol u gostima vrijedi dvostruko onda Brezovica treba ostvariti pravi podvig. Kažu da je sreća varljiva, možda nešto što je danas uzela zelenima, vrati im u četvrtak u Strmcu.