SportNews.hr

prava sportska priča

Nikola Marijić predsjednik NK Gaj Mače: Zbog registracije utakmice sa Segestom 3:0, zbog nastupa Dine Postonjskog, nećemo igrati utakmicu 5. kola ako se odluka ne promijeni

Nazvao me je predsjednik Gaja iz Mača Nikola Marijić za vrijeme utakmice Kustošije i Hrvatskog dragovoljca te izvijestio da su u klubu odlučili da neće sutra igrati utakmicu 5. kola 3.NL Centar zakazanu za 10.09.2022. u Maču s početkom u 16,30 sati. Razlog je taj što je u Glasniku izašla odluka disciplinsko suca da se utakmica registrira rezultatom 3:0 za Segestu jer je Dino Postonjski na istoj nastupio, ušao je u drugom poluvremenu u 46. minuti zamijenivši Luku Tepšića. Utakmica je završila rezultatom 1:1. Gospodin Marijić govori da su se konzultirali o slučaju s gospodinom Buzatovićem koji kako tvrdi nije našao prepreku za nastup igrača Postonjskog.

Dino Postonjski je na Kup utakmici s Bjelovarom 31.08. zbog dva žuta kartona morao u 118. minuti napustiti teren, a onda je zbog psovanja majke glavnom sucu pri izlasku i četvrtom sucu nakon izlaska također je psovao majku. Delegat je prijavio u svom izvješću konstatirao da je ostvarena disciplinska povreda po članku 54 Disciplinskog pravilnika HNS-a.

U Službenom glasniku br.4 Nogometnog središta Zagreb koji je izašao danas objavljeno je:

Utakmica 03. kola HNK Segesta – NK Gaj Mače sukladno članku 83/1 Pravilnika o nogometnim natjecanjima registrira se rezultatom 3:0 u korist HNK Segesta zbog toga što je za NK Gaj Mače nastupio igrač koji je bio pod automatskom suspenzijom (Postonjski Dino) te se slučaj prosljeđuje na postupanje disciplinskom sucu.

Nakon njegovog izlaska predsjednik Marijić je poslao e-mail tajniku Nogometnog središta Zagreb Damiru Stipkoviću sadržaja kojeg prenosimo u cijelosti:

Damir,

nakon kontakata sa članovima UO NK Gaj Mače,donijeta je odluka da se utakmica 4.kola 3.NL.Centar ne igra do ispravljanja Odluke o susretu 3.kola Nk Segesta-NK Gaj Mače i registraciji susret 3:0 radi nastupa Dina Postonjskog.

Dino Postonjski nije krenuo u autobusu za Sisak. Nakon konzultacija sa disciplinskim sucem Buzatovićem, koji nije našao prepreku da igrač nastupi, mi smo zvali navedenog igrača, nakon čega on autom dolazi u Sisak.

U svemu tome,ne vidimo razlog da se na ovako teški način kazni Klub i radi toga je donesena Odluka UO kako slijedi.

Kontaktirali smo gospodina Stipkovića:

- Zaprimio sam e-mail iz Mača, razgovarao sam s njima i bit će mi žao ako će ustrajati na odluci da ne igraju utakmicu sutra. Mislim da time nanose štetu sebi. Ja sam tajnik i nemam ingerencije za natjecanja i lige, one imaju povjerenike, a za 3. NL Centar je gospodin Dalibor Meić.

Dalibor Meić javio se na naš poziv:

- U ovom slučaju nema ništa sporno. Postonjski je bio pod suspenzijom i nije imao pravo nastupa dok se disciplinski postupak ne okonča. Nastupio je pod suspenzijom i klub snosi posljedice. klubovi bi trebali znati ova pravila.

Kažu da su se konzultirali i da im je rečeno da on može nastupiti.

- Sustav ne funkcionira tako. Nitko ne može reći, već sve funkcionira putem odluka nadležnih organa i tijela što se obznanjuje putem Glasnika.

Što ako neće sutra igrati utakmicu?

- Savjetujem da igraju, zaključuje Meić.

Ostaje da vidimo hoće li Gaj Mače sutra istrčati na domaći zeleni travnjak i stati nasuprot lidera Karlovca. Po nama to bi bila najbolja opcija, odigrati utakmicu, a pravnu bitku ako misle da su oštećeni voditi paralelno. Ultimatum je ponekad jako sredstvo, ali po svemu sudeći još će se o ovoj temi govoriti.

Alpas