SportNews.hr

prava sportska priča

Segesta nije bila hrabra kao protiv Lučkog, Pamić postavio blok na 20 m. Karlovac čekao greške domaćina i dočekao po jednu krajem oba poluvremena.

SEGESTA  - KARLOVAC 1919 0:2 (0:1)

ZAGREB -Gradski stadion Sisak. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Dragašević (Zagreb). Pomoćni suci: Krmar (Zagreb i Brozović Maja (Zagreb). . Delegat: Letić (Kutina). 

STRIJELCI: 0:1 - Medynski (42), 0:2 - Pelivan AG (90), 

SEGESTA: Jagatić, Novaković, Kopić (od 80 Topalović), Desić (od 53 Solomun), Kapac, Tarasenko, Burumdžija (od 80 Preria), Braganca, Đurić, Radošević (od 46 Ružička), Mokachar (od 72 Pelivan)

Trener Zoran Buinac

KARLOVA1919: Šteko, Zavalić, Ribar, Paracki, Trešnjić (od 52 Kurčki, od 83 Knezović), Medynski, Pausić, Matiazh, Stepinac, Pamić (od 66 Budimir), Bunoza

Trener: Igor Pamić

Derbi 14. kola 3.NL Centar u Sisku pripao je sasvim zasluženo Karlovcu. Segesta koju smo u odličnom izdanju gledali u Lučkom prije dva tjedna nije ovaj put bila tako hrabra kao tada, naprotiv kao da su s tremom i respektom ušli u utakmicu s liderom lige, a u jednom trenutku sredinom prvog poluvremena trener Buinac je uzviknuo: Čemu takav grč, opušteno, probajte opušteno igrati.

Igor Pamić je prednju liniju postavio u prostoru između šesnaesterca i dvadeset metara gdje se nalazilo 8 plavo-bijelih igrača spremnih na brzu tranziciju vrebajući grešku domaćina. Segesta je napadala ali dosta mlako, nedostajalo je agresije, ali i strpljenja što su gosti obilato koristili, ali na sreću bez precizne završnice sve do 42' kada zadnji vezni Braganca grubo griješi i dvojica su se stvorila ispred Jagatića, jedan od njih je Medynski kojem nije bilo teško poslati loptu u nezaštićenu mrežu. Prvi dio pripao je Karlovcu i na odmor je zasluženo otišao s prednosti.

U drugom poluvremenu Segesta pojačava pritisak, pokušava plitku obranu Karlovca probiti, ali to ne prolazi, gosti se odlučno brane prepustivši posjed domaćinu. U finišu utakmice domaćini do gola pokušavaju doći s preskakanjem, ubacujući visoke lopte koje bez problema rješava visoka zadnja postava Karlovca. I kada je takav dan kao što je bio današnji za Segestu u posljednjoj minuti na ubačaj iz kornera Pelivan glavom zakucava u vlastitu mrežu.

Karlovac je zaslužio pobjedu i tri boda u Sisku, zrelija je i iskusnija momčad od Segeste koja je na dobrom putu s ovom mladom momčadi stvaranja konkurentne ekipe kakvu dugo u Sisku nisu imali.

Alpas