SportNews.hr

prava sportska priča

Tarasenkov poučak - Nije važno u kojoj ligi igraš ako zabijaš onda si tražen. Za prvog strijelca 3. NL centar bore se prvoligaši i drugoligaši, Dubrava, Jarun, Trnje...

Jacob Tarasenko prvi strijelac 3. NL Centar nakon utakmice na Oboju otputovao je na odmor na u Englesku u posjetu roditeljima. Tarasenko ima hrvatsko i australsko državljanstvo, majka mu je Hrvatica, a otac je iz miješanog ukrajinsko-ruskog braka. Kada sam prije tri dana ispijao čaj u ugodnom razgovoru s ovim mladim vrlo inteligentnim čovjekom u društvu s njegovom djevojkom i prijateljem Mislavom koji mu obilato pomaže oko karijere u Hrvatskoj uvjerio sam se u Jacobov izvanredan osjećaj realnosti kada je govorio o nastavku karijere. Njegov cilj je s napunjene 24 godine u neki od klubova zapadne Europe, a nije mu ni toliko važno hoće li to biti treća, druga ili prva liga. Jacob vjeruje u sebe i uz želju da ga posluži zdravlje i zaobiđu ozljede koje su ga do sada u ključnim trenutcima njegove karijere spriječile za veće postignuće. Posebno ističe kako je ispravno odlučio kada je na poziv prijatelja Mislava došao i odigrao prošlu sezonu za niželigaša Devetku i postigao više od trideset golova, a i sa statusom i prilikom koju je dobio u Segesti i s postignutih 19 golova u polusezoni.

Upravo titula vodećeg strijelca 3. NL centar s tih postignutih 19 golova lansirala ga je među najpoželjnijeg igrača zimskog prijelaznog roka. U svom rosteru željeli bi ga vidjeti mnogi klubovi prve i druge lige, raspituju se kod nas, traže kontakt. Zovu i manageri također raspitujući se i provjeravajući informacije. Neki nam javljaju da je već U Dubravi TK, Roko Ivanović se pohvalio nekome. Jarun bi isto tako razgovarao, Danijel Pranjić trener Trnja rado bi imao takvog igrača u momčadi. Zovu iz Slovenije jer i tamo se čita i vjeruje SportNewsu, Austrije, Opatija i Mladost Ždralovi mame Tarasenka s dobrim ponudama.

Jutros samo nazvali Tarasenka na otok, ljubazno se javio, dragomu je što je fokusu interesa i zahvaljuje nam se što smo mu dali medijski prostor.

- Moj cilj je pronaći klub koji će mi moći osigurati da se mogu sto-posto posvetiti nogometu, otići ću tamo gdje ću imati priliku osigurati egzistenciju igrajući nogomet, rekao nam je Jacob.