SportNews.hr

prava sportska priča

Segesta izdominirala Dugo Selo, nije se vidjela razlika u rangu više. Kožić igra za Segestu dok čeka novi angažman. Izostanak par igrača kod Dugog Sela osjetan, imaju vremena za napredak.

Na pomoćnom igralištu s umjetnom travom, Segesta je jučer po iznimno hladnom vremenu ugostila ekipu iz Dugog Sela. Obje ekipe su igrale svoju drugu prijateljsku utakmicu od početka priprema. Prvo poluvrijeme je proteklo bez golova, a Segesta je imala dominaciju u posjedu s izglednim prilikama. U drugom poluvremenu smo vidjeli čak 5 golova, Dugo Selo je povelo 0:1, a to kao da je naljutilo Segestaše koji su im uzvratili s 4 pogotka do kraja utakmice. U cijeloj utakmici se nije vidjelo tko igra viši rang natjecanja, a tko niži. Segesta je cijelo vrijeme gospodarila terenom, te nije bilo upitno kada će probiti goste, bez obzira na primljeni pogodak. Veseli vidjeti kako je Segesta svih 90 minuta držala visoki ritam, što nam govori koliko se dobro radi na pripremama koje su počele prije samo 2 tjedna, noge nisu teške, dok su gosti iz Dugog Sela izgledali upravo tako, izmoreni jakim pripremama trenera Šeperca.
U napadačkom dijelu kod Segeste se nije vidio izostanak Tarasenka i Đurića, dvojca koji je lomio protivničke stopere u prvom dijelu sezone. Falio je i Saad, koji je produžio ugovor s matičnim Rudešom, i vraća se na raspolaganje Segesti. Trener Buinac je priliku dao i mladim igračima koji su tu priliku objeručke prihvatili i sjajno se nametnuli. Vidjeli smo i neka nova lica, to je bio internacionalni napadački dvojac Elijah i Luiz, a vidjeli smo i Luku Kožića koji je odlučio trenirati i igrati za Segestu. Kožić je bio arhitekt u veznom redu domaćih i sjajno ih je predvodio cijelu utakmicu, bilo ga je svuda, možemo reći da je sjajno kondicijski pripremljen, a njegova dodavanja u posljednju trećinu su bila fenomenalna, gurao je spomenute Elijaha i Luiza u mat pozicije. U razgovoru nakon utakmice i sam Luka nam je potvrdio kako trenira sa Segestom, a i samostalno dok čeka inozemni angažman, ali da nije isključen ostanak u Hrvatskoj ako dođe dobra ponuda.
Nakon utakmice smo nakratko uhvatili i kapetana Segeste, Ivana Kapca. Ivan nam je rekao kako je cilj biti pri vrhu, te da će objeručke prihvatiti kvalifikacije za viši rang u slučaju odustajanja bolje plasiranih klubova. Ako se to ne dogodi, iduće sezone će prihvatiti ulogu favorita, ekipirati se još bolje i napasti prvo mjesto i promociju u viši rang. Nadodao je još kako se dobro trenira, da ih sada čekaju i blok utakmice vikendom te i jedna preko tjedna, tako da imaju 2-3 utakmice tjedno i jedan slobodan dan.
Kod gostiju je bio osjetan izostanak Slunjskog i Darojkovića te odlazak Domića. Falilo je kreacije i realizacije. Jedini koji je zadovoljio je bio mladi Petković u napadu. Mora se nešto pitati i goste. S nama je bio trener Šeperac koji je pripreme započeo prije skoro 3 tjedna. Na svom kontu ima samo jedan poraz u 6 utakmica, koliko je vodio ekipu u 2.NL. U kratkom razgovoru nam je potvrdio kako su igračima noge teške od napornih treninga, ali da ne treba tražiti u tome nikakav alibi i da se svaku utakmicu mora ići na pobjedu. Nadodao je kako se još trebaju pojačati, u svakoj liniji po 2-3 igrača te da je cilj ne ispasti iz lige nego sigurno potvrditi ostanak, a ne da se stvara panika do zadnjih kola. Do početka prvenstva ih očekuje još 6 utakmica, sve na domaćem terenu, u rasporedu srijeda – subota uz dosta prostora za napredak.
Prema svemu viđenom, jako dobro se radi u Sisku. Sa druge strane, Dugo Selo mora nadomjestiti odlazak Domića i dovesti još pokoje pojačanje za proširenje kadra. Treneru Šepercu su ovo prve pripreme i ima vremena za slaganje kadra do početka prvenstva i za ispunjavanje cilja. Kada bi Kožić kojim slučajem ostao u Segesti, dobili bi tu dimenziju više prema naprijed i pravu ''desetku'', s njim u ekipi Segesta može probati i do kraja ove sezone uhvatiti mjesto koje vodi u viši rang.