SportNews.hr

prava sportska priča

Karlovac je u derbiju prvenstva mogao pobijediti i uvjerljivije. Pet u vezi razbilo je Vrapče. Tomšić Vrapče: Nismo se snašli protiv Pamićevog sustava igre

VRAPČE - KARLOVAC 0:1 (0:0)
 
ZAGREB - Igralište u Vrapču. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Crnojević (Novska) 7. Pomoćni suci: Vitković (Sisak) i Grgurić (Novska). Delegat: Letić (Kutina).
 
STRIJELAC: 0:1 - Pausić (60).
 
VRAPČE: Ševerdija 6, Nikšić 6 (od 70. Marić 6) , Vučemilović Vranjić 6, Gracin 6, Kčira 6, Ćosić 6, Houdek 6 (od 55. Bajan 6), Bošnjak 6, Maciel 5,5, Špišić 6, Tomšić 6,5. Trener Bezer 6.
 
KARLOVAC: Dalipagić 7, Pausić 7, Bunoza 7, Stepinac 7, Ribar 7, Z. Pamić 7,5, Zavalić 7, Paracki 6,5, Medynskyy 6,5, Matiaz 6,5, Kristaj 6,5 (od 80. Kurečki -). Trener I. Pamić 7,5. 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Z. Pamić (Karlovac).
 
Poslije neočekivanoga domaćega poraza od Save iz Strmca sumnjalo se kako je uvjerljivo vodeći Karlovac ipak uzdrman. No, nije nego, bio je toliko nadmoćan i uvjerljiv, da je Vrapče u derbiju prvenstva još i dobro prošlo.  Karlovac je imao i premoć i šanse, trebao je slaviti s većim omjerom. 
Trener Karlovca Igor Pamić izvrsno je pročitao igru Vrapča i namjestio mu takav sustav (3-5-2) u kojem su Bezerovi igrači bili realno nemoćni. "Nismo se snašli protiv Panićevog rasporeda igrača", priznao je najbolji igrač Vrapča Marin Tomšić.
Trener Pamić postavio je jaku sredinu, s petoricom kojoj Vrapčani nisu znali parirati. "Vrapče je opasno kad se razigra, kad mu daš igrati. Imamo iskusnu momčad upravo za ovakve utakmice", objasnio je trener.
Karlovac će biti prvak, ali da bi ušao u jedinstvenu Hrvatsku ligu mora proći kvalifikacije u kojima sudjeluju i četiri prvaka ostalih skupina treće lige. "Nije dobro što ne znamo s kim ćemo igrati. Ne s kojim klubom, nego s prvakom koje skupine. Tako bismo se mogli bolje pripremiti, koncentrirati, suziti broj  klubova kandidata za kvalifikacijske okršaje. Trebalo bi još prije kraja prvenstva odrediti koja skupina protiv koje", požalio se Pamić