SportNews.hr

prava sportska priča

Sven Raić (42) novi trener Zagorca nije profesionalac nego zaposlenik HZZO! Raić je učinio podvig s juniorima Gorice. U Zagorcu još nema odgovora na neuspjeh u kvalifikacijama. Zagorje com. šuti!

Poslije dužeg vremena susret sa Svenom Raićem (42), od nedavno trenerom Zagorca, dvije prethodne nogometne godine trenerom juniora HNK Gorice, u prošlom prvenstvu trećim u Prvoj juniorskoj HNL, iza Hajduka i Dinama. Raić je bio odličan igrač tada trećeligaša Samobora, pa od svoje 34. godine i trener prve momčadi. Do odlaska u Goricu za trenera juniora 2020. dogodio se jedan vrhunac kakvog se iznimno dobro pamti. HNK Gorica ušla je u svibnju 2018. u Prvu HNL. Ivan Prelec bio je trener. Ali 16. svibnja te godine Gorica je ispala u Kupu od četveroligaša, 7. na ljestvici. U Strmcu Samoborskom, a trener domaće Save bio je Sven Raić. Kao da je time, dvije godine poslije, osigurao ulaznicu za trenersku poziciju u velikogoričkom prvoligašu.
Od nedavno Raić je izaslan u Krapinu. Zagorec bi trebao biti poligon i za Goričine juniore, koje je u prethodne dvije sezone trenirao Raić. Krapinski klub je opet zanimljiv projekt, iako i dalje nema odgovora, što se dogodilo u kvalifikacijama u Bjelovaru. Zasad uzaludno u Zagorju com. očekujemo kritički osvrt.
Sven Raić svakodnevno putuje s Glavnog kolodvora u Krapinu, naravno autom i vozi nekoliko igrača, a na kolodvoru parkira jer mu je to najbliže njegovu stvarnom radnom mjestu. Bilo je golemo iznenađenje čuti kako Raić nije profesionalni trener. On je zaposlenik Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i dok je bio trener Samobora, ganja i najvišu trenersku licenciju. Zanimljivo, i tako angažiranog, Nenad Črnko ga je uzeo u biti na profesionalnu dužnost. I vrlo mu se isplatio.
Po onome kako vidimo situaciju, Zagorcu su otišli neki bitni igrači (Hoić, Pelko, Radoš, Grgić...), no ostali su i nastavljaju Smrekar, Kožić, Bruči, Braun... došla su petorica dosadašnjih juniora iz Gorice, došao je Cetina nekad Dragovoljčev... Znači li to kako će Zagorec opet napasti prema "ligi 12"?
"Nismo još konkretno o tome razgovarali, ali po ovom kako se sastavlja momčad mislim da hoćemo", odgovara trener.
Ako Smrekar nastavi igrati, jasno oporavljen i pripremljen, opet ćete imati jaku polugu naprijed?
"Bio je na treningu i mislim da će igrati. Sada bez uloge sportskog direktora".
S vama su iz Gorice došli juniorI: Luka Tepšić, Leonardo Houdek, Mario Matković, Antonio Vujičić i Vanja Kulenović. Tko je po vama najbliži sastavu?
"Vjerujem da je to bek Matković."
Ako se Kožić oporavi kako treba, bit ćete jaki i u veznoj liniji. Ali nedostajat će vam brzi igrači poput Pelka i Hoića?
"Mislim da ćemo dobiti neke Afrikance."
Zanimalo nas je i iznenadilo otkud Zvonko Komes (63) svojedobno kondicijski trener u Dinamu i reprezentaciji, Jurčićev asistent iz Jozakova kruga, dugo na arabijskom poluotoku, sada kondicijski trener Zagorca?
"Komes je došao po preporuci predsjednika Merkaša."

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room