SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje s bodom s gostovanja kod Zrinjskog. Pranjić: Odigrali smo dobru utakmicu, žalim što nismo zabili. Mladi Dobrilović odigrao je odlično, taktički, trkački, dobili smo dobrog igrača.

Trnje je nakon poraza na otvaranju sezone u Bjelovaru uputilo se na gostovanje u Čepin na sraz sa Zrinjskim iz Jurjevca. Trener Danijel Pranjić uvijek s optimizmom ulazi u svaku utakmicu posebno je bio zadovoljan što je magnetska rezonanca pokazala da može računati na kapetana Ceraja ozlijeđenog pod kraj utakmice u Bjelovaru. Pranjić je od rijetkih trenera koji nema naviku u svojim analizama isticati opravdanja i kad za njih postoje vidljivi razlozi. Uvijek trezveno analizira utakmicu, pogreške koje netko učini ne komentira već iz njih s momčadi izvlači pouke i pokušava ih otkloniti kroz pripremu za sljedeću utakmicu. Ima hrabrost u situacijama koje bi mnogi treneri proglasili kritičnim dati šansu mladim igračima rastereti ih odgovornosti i u pravilu to se isplati oboma. Ovaj puta je nakon što je u Bjelovaru uveo Karla Dobrilovića i na kraju utakmice ga pohvalio njemu ukazao povjerenje u početnoj postavi iako je prijetilo da negativan rezultat momčad odvede psihološki neželjen smjer.

- Odigrali smo dobro, posebno u prvom poluvremenu, istina je da su oni imali jednu stativu, ali to je bio udarac sa strane i nije plod neke kombinacije, dosta su se panično branili, nismo uspjeli zabiti i zbog tog mi je žao jer smo zaslužili vodstvo. Sudac je dopustio čvršću igru koja njihovoj momčadi više odgovara. Sve u svemu s bodom s ovakvog gostovanja sam zadovoljan, kratko se osvrće Pranjić jutros nakon odrađenog treninga u maksimirskoj šumi.

Kapetan Ceraj je bio u momčadi, a i mladi Dobrilović od početka?

- Ceraj je mirovao do nalaza magnetske rezonance koja je na svu sreću potvrdila da nije ništa ozbiljno ozlijeđeno u Bjelovaru. Dobrilović je dobio priliku i iskoristio je, bio je jako dobar po svemu, trkački, taktički, čvrst, dobili smo dobrog igrača.