SportNews.hr

prava sportska priča

Smrekar već kad primi loptu, iz publike viču "nutra s njom". S dva gola odlučio. Bjelovar 75 minuta s igračem manje. Bjelovar ima Motiku, Bosanca za kojeg će se čuti.

ZAGOREC - BJELOVAR 3:1 (2:1)

KRAPINA - ŠRC Podgora. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kečinović (Osijek) 6,5. Pomoćni suci: Reljan i Jerbić (Osijek). Četvrti sudac: Vuković (Osijek). Delegat: Mavriček (Varaždin). Kontrolor sudaca: Mlinar (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 - Motika (10), 1:1 - Smrekar (17), 2:1 - Kulenović (35), 3:1 - Smrekar (81).

ZAGOREC: Bruči 7, Landripet 7, Braun 7, Cetina 7,5, Karković 7, Jug 6 (od 80. Vinski -), Majcenić 6 (od 80. Kolar -), Strabić 6 (od 55. Kožić 6),, Bračević 6,5 (od 55. Sunagić 6), Kulenović 7 (od 65. Galić 6), Smrekar 8. Trener Raić 7.

BJELOVAR: Iličević 6, Ljevar 5,5, Jurčević 6, Nikolić 6, Delibegović 6 (od 82. Soldić -), Serdarušić 6 (od 71. Varga 6), Šantalab 6, Pranjić x, Kočiš 6 (od 71. Coha 6), Fernandes 6,5 (od 82. Marić -), Motika 7,5 (od 71. Radošević 6). Trener Bilobrk 6.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Smrekar (Zagorec).
Isključen Ljevar u 15. minuti.

Još će u ovoj novoj jedinstvenoj hrvatskoj ligi, trećeg ranga, biti dosta nepoznanica. Sve su to ponajbolji klubovi donedavnih pet skupina trećih liga, podjednako su dobri i bit će puno lomova dok se ne uspostavi realan poredak. Čini se kako u Krapini opet računaju s prvim mjestom, ali to nije ona prošlosezonska liga u kojoj su uglavnom lomili sve redom u 3. HNL središte. Kad su naišli već na Ždralove u kvalifikacijama za "ligu 12", Zagorci su "šaptom pali." To bi trebala biti neka pouka.
Dok ima raspoloženog 33-godišnjeg Matiju Smrekara, Zagorec može računati na visok plasman. Potpuno je nejasno zašto Smrekar nije napravio barem profesionalnu karijeru visoke razine u hrvatskom klupskom nogometu. Da nije bilo Smrekara pitanje je bi li Krapina danas pobijedila. Prvi gol zabio je iz slobodnog udarca s 20-ak metara, drugi, ukupno treći iz "čista mira", također s prilične distance. Krapinska publika toliko je poistovjećena s njima da, kad Smrekar primii loptu, iz gledališta se čuje "nutra s njom". Ali postoje i nepotrebni trenuci. Smrekar se zaplete u raspravu sa sucem do mjere da dobije žuti karton, ali i dalje nepotrebno produžuje debatu. To je slabost zvijezde.
Zagorec je pobijedio zahvaljujući i činjenici da je Bjelovar od 15. minute igrao s igračem manje. Mario Ljevar izravno je isključen jer je napravio prekršaj kao zadnji igrač.
"Od trenutka kad smo ostali s igračem više očekivao sam našu bolju igru", rekao je trener domaćih Sven Raić. Po svemu u pravoj formi još nije vezna linija. Luka Kožić poslije teške ozljede tek treba steći pravu razinu. Matija Majcenić je odigrao samo za šesticu, a to nije dovoljno. Matija Strabić bio je dobar za središnju skupinu, ovo je ipak jače natjecanje. Domaći vezni su Bjelovarce previše puštali prema svom šesnaestercu.
Bjelovar ima jednog igrača koji bi, da nije bilo Smrekara, svakako predstavljao prvog kandidata za igrača utakmice. Zove se Jovan Motika, ima 23 godine. rođen je u Rogatici BH i 2. kolovoza je pristupio iz Radnika Bijeljina. Postigao je jedini gol za goste, pogodio prečku i pokazao se iznimno brzim. Bjelovar je s igračem manje imao velik posjed lopte, ali premalo šansi. Jakov Pranjić (21) dobro drži loptu, ali nema zadnjeg pasa. Brazilac Lucas Fernandes (22) može zabiti, no mora mu netko dodati. Do ove utakmice Bjelovar je postigao osam golova, danas nije bio uvjerljiv.