SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje ugostilo Jadran Ploče na svom terenu, među navijačima iz Ploča i donedavni ministar Ćorić. Ova liga imat će problema sa suđenjem i sucima, nedorasli i nezreli za utakmice takvog intenziteta, puno pogrešaka koje se lome preko leđa klubova.

TRNJE - JADRAN PLOČE 0:0 

ZAGREB - Igralište Trnje. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Meglić (Krapinske Toplice)  Pomoćni suci: Sokač (Čakovec) i Kezele (Rijeka). Četvrti sudac: Šantić (Kastav). Delegatkinja: Lara Bulić (Sv. Katarina). Kontrolor sudaca: Čaljkušić (Split).

TRNJE: Vujinović, Prpić Bosanac, Marić, Ceraj, Ribić, Ninčević, Dobrilović (od 46 Bibić), Mizić, Banić (od 46 Kesse), Šinko (od 83 Brkić) .

Trener Pranjić.

JADRAN PLOČE: Margan, Manenica, Rodin, Raič, Čepo, Marić  N.(od 87 Romić), Marić M. (od 73 Raguž), Paponja, Kordić, Petrović, Žderić (od 68 Perić).

Trener: Cvijanović

Izvanrednu utakmicu odigrali su Trnje i Jadran Ploče, dinamična puna događaja, vratari su briljirali za razliku od suca Meglića koji nije dorastao dijeliti pravdu u takvoj nogometnoj utakmici, njegove procjene su loše, reakcije zakašnjele, neodlučnost je kod njega konstanta, a posebno se osjetilo da se potpuno povukao pred agresivnom retorikom koja je svojstvena momčadima južnjačkog mentaliteta, a to momčad iz Ploča jeste. Ako uđete u njihov "đir" oni vas jednostavno pojedu.

Jadran je otvorio puno bolje utakmicu od Trnja, pored agresije u retorici, agresija u igri to je bila prevaga na njihovu stranu kao i posjed. Vujinović je dva puta izvanredno reagirao i najzaslužniji je što Trnje nije primilo gol. kao i na drugoj strani Margan koji je sačuvao mrežu gostiju netaknutom.

U drugom dijelu Trnje je pojačalo pritisak prema naprijed, uspostavilo je ravnotežu posjeda, igra mu je bila tečnija i lakše i češće je dolazilo pred vrata Jadrana. Kapetan Ceraj je imao dobru priliku, Kesse također, nedostajalo je koncentracije.

Gosti su opasno vrebali braneći se , tranzicija im je jača strana igre uz agresivnost u kojoj ponekad i prenagle pet žutih kartona od kojih je Kordić dobio dva pa je u 80 minuti morao napustiti teren premalo je i najviše se to prigovarlo Megliću, po našem sudu opravdano. Trnje je nakon što je dobilo brojčanu nadmoć nakon isključenja Kordića pokušalo zatresti mrežu gostiju, jurišali su, ali nije bilo mirnoće, brzopletost i odlični Margan bili su nepremostiva prepreka. Nikola Marić centarfor gostiju koji je već imao žuti karton zbog simuliranja iz 71. minute u 86. radi prekršaj nad domaćim vratarom u njegovom prostoru, metar od gol crte, Meglić svira prekršaj, ali propušta mu pokazati i žuti karton. To je toliko naljutilo Pranjića koji je na sav glas pitao "Ako to nije žuti karton, što je onda", Meglić njemu pokazuje žuti karton, a na ponovljeno isto pitanje i drugi i šalje ga van terena. U svakom slučaju prenagljena odluka indisponiranog suca o čijem su suđenju i jedni i drugi navijači nakon utakmice zaključili da nije bio na visini zadatka, a mi ćemo reći loše je odradio posao jer želimo gledati dobar nogomet u njemu uživati bez bespotrebnih tenzija čiji je uzrok vrlo često suđenje kakvo je bilo danas. Po svemu viđenom na kraju podjelom bodova obje momčadi trebale bi biti zadovoljne. Jadranu Ploče je ovo prvi gubitak bodova u prvenstvu, zadržao je prvo mjesto na tablici s 10 bodova ispred Zrinskog i Hrvaca koje imaju po 8 bodova.

Nakon 4 odigrana kola nove 2.NL gledali smo tri, a u dvije od njih tri trenera su bila isključena, ako se nešto ne poradi i osiguraju kvalitetniji suci, ova liga će imati problema sa suđenjem i ono će postati glavna tema.