SportNews.hr

prava sportska priča

Sven Raić više nije trener Zagorca objavio je Zagorje.com, razlog je kako kaže direktor Pernjek zbog lošeg ulaska u sezonu

 

Sven Raić više nije trener Zagorca objavio Zagorje.com, za koji direktor Pernjek kao razlog navodi loš ulazak u sezonu, zabilježene dvije domaćinske pobjede, jednom neodlučenom i dva poraza na gostovanju.

Zagorec se nakon pet odigranih kola nalazi na 7 mjestu prvenstvene tablice s osvojenih sedam bodova, šest manje od lidera Jadrana iz Ploča, pet od drugoplasiranog Jurjevca, tri manje od Bjelovara i Dugog Sela koje dijele treće i četvrto mjesto, a na bod su do 5. 6. i 7. Mladost Ždralovi, Sesveta i Hrvaca, s istim brojem bodova s Belišćem na osmom mjestu. Pernjek još rekao da su ciljevi kluba veći od trenutnih, je li to pravi razlog razlaza s Raićem ili je nešto drugo posrijedi.
Da se radi o nečem drugom navodi nas poruka koju smo danas u 12,18 sati dobili od Svena Raića, a koja glasi " Krapina me riješila, samo nemojte ništa objavljivati da se prvo porazgovaram s njima oči u oči" Nismo ništa objavili, ali jest Zagorje.com.

Od početka prvenstva 2.NL, još bolje od ispadanja iz kvalifikacija za 1.NL od Mladosti Ždralovi primili smo bezbroj upita od provjereno vjernih navijača Zagorca koji su se propitivali znamo li što ima novoga u njihovom klubu, nismo znali puno, ali jesmo da Zagorec želi Raića za trenera i kako će ako on pristane biti njihov trener Zagorec potpisati suradnju s Goricom koja bi im trebala poslati neke mlade igrače na kaljenje jer su s budžetom tanki zbog troškova u protekloj sezoni. Doznali smo da je Zagorec angažirao kondicijskog trenera Komesa, a da se nije o tome konzultirao s Raićem.

Potpisan je i sporazum s Goricom koja nije najbolje startala u prvenstvu, a i igrači koje je poslala na posudbu nisu ispunili očekivanja u Krapini. Sven Raić je po svemu sudeći žrtva niza okolnosti koje su se našle pred vodstvom kluba i direktora Pernjaka, nije lako plivati kada si mlađi partner u suradnji s nekim klubom koji ti šalje igrače za popunu momčadi, vjerojatno je zanemarena činjenica da su takve suradnje temelje na interesima i ako oni nisu dobro definirani šumovi s vremenom su sve glasniji. Raić je mlad, ali dokazan trener, akademski obrazovan, s poslovnom karijerom, dok trenerski posao obavlja u slobodno vrijeme, a dokazao se svojevremeno u Samoboru, dok je u Gorici s juniorima postigao izvanredne rezultate. Trenutno na Nogometnoj akademiji pohađa seminare za UEFA pro licencu i s dosta umijeća organizira sve svoje aktivnosti, naravno uz podršku sve bi bilo puno lakše.