SportNews.hr

prava sportska priča

U Dugom Selu miroljubiv rezultat nakon borbene utakmice visokog tempa

DUGO SELO - MLADOST ŽDRALOVI 0:0 

DUGO SELO - Gradski stadion. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Šantić (Kastav). Pomoćni suci: Šikić (Županja) i Mik (Lipik). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Lelas (Omiš). Kotrolor sudaca: Conjar (Osijek).

DUGO SELO: Mandić, Bastalec, Darojković, Filipović, Radoš, Petković (od 85 Selman), Starčić M, Saler (od 56 Slunjski), Kovačić, Starčić J. (od 67 Palić), Mustapić

Trener: Goran Hendak

MLADOST ŽDRALOVI: Ilinčić, Herceg (od 71 Raužan), Brezina, Colarić (od 71 Baraban), Jakšić, Jajalo, Guja, Čordaš (od 79 Kožarić), Šuto, Franceković.

Trener: Tihomir Bradić

Dugo Selo je nakon debakla u Bjelovaru dočekalo Mladost Ždralovi koja je u prošlom kolu u susjednim Sesvetama ostala bez bodova uz promjenu trenera, umjesto Lovrića Tihomir Bradić je želio pobjedom započeti trenerski mandat. Obje momčadi su u utakmicu ušle silovito, nešto bolje gosti, ali domaćini su čvrstom obranom odbijali ofenzivu crvenih. Colarić i Guja vrebali su kao napete puške, Colarićev udarac glavom prohujao je pokraj stative. U igru su se uključili i vratari koji su s puno kuraža izlazili izvan šesnaesterca, Tempo je bio izvanredan, pritisak s tribina isto tako, izuzetna prvenstvena utakmica u kojoj možda nismo vidjeli vrhunske nogometne poteze, ali jesmo voljni moment kod igrača obadvije momčadi, dueli su bili žestoki, tuklo se za svaku loptu. Suci su odradili posao dobro jer takvu utakmicu nije bilo lako suditi, jedino je nejasno zbog čega je četvrti sudac Cestarić koji nam je poznat kao sudački filozof pozvao glavnog Šantića da pokaže žuti karton gostujućem treneru Bradiću. Bradić je žustro vodio svoju momčad, koristio je grlo i gestikulacije i pokrete tijela, ali ništa što bi trebalo biti kažnjivo kako bi potaknuo svoje pulene na dodatne napore.

Borbena, ratnička utakmica koja se nije svidjela nogometnim šmekerima, ali nama koji u posljednje vrijeme gledamo "flah" taktička nadmudrivanja ova je baš dobro sjela, oba trenera su dečke nabrijala na maksimum, ali sve u granicama dozvoljenog.

- Nisam zadovoljan bodom, mi smo došli po tri boda, trebala je ovo biti prekretnica za nas prema boljim rezultatima koja ova momčad može ostvariti, nogomet je takav, idemo izanalizirati što trebamo promijeniti. Očekivao sam više od naših veznih u zadnjem pasu prema napadačima, nismo se našli jedan na jedan s njihovim vratarem, rekao je Bradić.

Hendak probleme u momčadi vidi u kratkom rosteru:

- Sve do sada utakmice odigrali smo s istim igračima, prekratki smo s kadrom. danas sam utakmicu počeo sa šest mlađih igrača. Slunjskog sam čuvao za drugo poluvrijeme, da je bio malo koncentriraniji mogao nam je donijeti pobjedu.