SportNews.hr

prava sportska priča

Opatija je lako pobijedila Zagorec. Bogolin će morati neke promijeniti, Pejanović, Kukoč i Jugović jedini iskazuju glad za pobjedom ostali mlađi kao da im je svejedno, dvojac na posudbi iz Rijeke, Ajayi je sebičan do boli, a Jabita indolentan.

OPATIJA -ZAGOREC 3:0 (1:0) 

RIJEKA - Stadion Kantrida. Gledatelja: 100. Glavni sudac: Cestarić (Sisak). Pomoćni suci: Vitez (Kobilić) i Pranjić (Dugo Selo). Četvrti sudac: Horvat (Varaždin). Delegatkinja: Modrić (Split). Kotrolor sudaca: Trampus(Osijek).

Strijelci: 1:0 Ajayi (24′), 2:0 Kašiković (50′), 3:0 Kukoč (90′)

OPATIJA: Prskalo, Jugović (od 81 Lazić), Glibo, Ayayi (od 46 Furjan), Kavčić, Pejanović (od 70 Macan), Bogolin (od 46 Kašiković), Kordić- Gružić, Grujević, Arsenijević (od 55 Jabita), Kukoč- Petraelo

Trener: Bogolin 

ZAGOREC: Bruči, Matković, Braun, Kožić (od 81 Vinski), Smrekar (od 59 Vinceljak), Majcenić, Karaković (od 81 Bračević), Elijah Chukwu Chikwado (od 64 Galić) Chikola, Landripet, Cetina

Trener: Petravić

Vrijeme idealno za igru na Kantridi, Opatija je otvorila dobro utakmicu posebno je bio raspoložen Pejanović i sebičan Ayayi, toliko sebičan da mu je Pejanović u jednom trenutku dobacio "trebam li molbu pisati da mi dodaš" i stopostotno je u pravu. I upravo je Pejanović najbolji igrač utakmice u 24' primio dugačku loptu ušao u kazneni prostor zaobišao Bručija i nesebično poslužio Ayayia kojem nije bilo teško loptu pospremiti u praznu mrežu.Pokazao je Pejanović na terenu kako nesebičnost donosi rezultat momčadi. Opatija je u prvom poluvremenu imala terensku nadmoć, a Pejanović je propustio po drugi puta zatresti mrežu Bručija, njegov lob je ovaj dohvatio. Puno su griješili igrači Opatije, nestrpljivo su htjeli što prije doći do drugog gola, a sv je završavalo šeprtljavim završnicama. Stabilnost momčadi držali su Jugović, Kukoč i Pejanović, nestrpljivost i brzanje ne opravdava većinu ostalih. Na odmor se otišlo s minimalnom prednošću domaćina, a u momčadi Zagorca iz prvog dijela vrijedno je spomenuti Smrekara, Bručija, Cetinu i Brauna.
U pauzi u svlačionici Bogolin je ostavio mlađeg sina Vala i spominjanog i strijelca jedinog gola Ayayia, a umjesto njih su uskočili Kašiković i Furjan. Kašiković, izdanak nogometne škole beogradskog Partizana bio je strijelac glavom na odbijanac za drugi gola Opatije,pored toga što je odmah na početku servirao Grujeviću priliku koja se teško promašuje. Kašiković je bio presudan i kod isključenja Bručija, dugačkom loptom poslužio je Pejanovića, a ovaj vidjevši istrčalog Bručija pokušava lobom, Bruči i ovaj puta kao i prvom dijelu loptu krajnjim naporom skreće, ali sudac je označio nedozvoljeno igranje van kaznenog prostora i Bruči mora put svlačionice. S Bručijem igru napušta i Smrekar kako bi na gol mogao rezervni vratar Vinceljak. Izlaskom Bručija igra Opatije počinje padati, jedino je vrijedno spomenuti izvanredan udarac Kašikovića koji pogađa gredu. Zagorec s igračem manje preuzima inicijativu, lopta je sve češće na polovici domaćina i neoprezan start Kavčića za drugi žuti karton uspostavlja brojčanu ravnotežu na terenu. U reakcijama na njegov drugi žuti, Bogolin i Čizmarević trenerski tandem isto je dobio žute kartone. Zbog dugog trajanja izmjena kod isključenja Bručija nadoknada sučevog vremena je iznosila 6 minuta, a baš u toj šestoj minuti Kukoč se prošetao kroz kazneni prostor gostiju i zaključio utakmicu golom za 3:0.