SportNews.hr

prava sportska priča

Igrači Međimurja ultimatom da neće igrati utakmicu s Opatijom traže zaostale plaće. Predsjednik Jasenović im odgovorio: Novaca nema i fućka mi se

Međimurje se s petog mjesta 3.HNL Sjever kroz kvalifikacije plasiralo u 2.NL pobijedivši Hrvatski Vitez iz Posedarja, trenutno se nalazi na 14. mjestu s 9 bodova,samo dva više od posljednjeg Grobničana i bod od pretposljednjeg Zagorca. Ovakav mršavi rezultat posljedica je nedostataka financijskih sredstava za što igrači u priopćenju optužuju predsjednika Jasenovića, kojem su postavili ultimatum prijetnjom da utakmicu zakazanu za danas u 13,30 sati s Opatijom neće igrati. Nakon sastanka s predsjednikom 16.11.2022. u 17 sati, a nakon što im je predsjednik priopćio da novaca nema igrači su poslali priopćenje iz kojeg nije jasno hoće li se utakmica s Opatijom odigrati.

Priopćenje igrača NK Međimurje donosimo u nastavku u cijelosti.

“Sukladno svim okolnostima koje se događaju u NK Međimurje Čakovec, vezane isključivo za seniorsku momčad, jer kao što znate škola nogometa je u potpunosti odvojena od seniorske momčadi.

Od početka nogometne sezone 2022/2023, organizacija, djelovanje i vođenje kluba nalaze se u ekstremno neodrživom stanju.

U tom kontekstu, nužno je odvojiti vođenje kluba od infrastrukture kluba. Kako je NK Međimurje definiran kao udruga isti pripada svim građanima grada Čakovca i Međimurske županije . Sukladno navedenom želimo se zahvaliti svakom građaninu grada Čakovca ponaosob, a posebno gradu Čakovcu na odličnim uvjetima koje su nam osigurali za treniranje i igranje utakmica jer grad održava i brine o infrastrukturi koju mi ​​kao klub koristimo .

Iz navedenog razloga dužni smo izvijestiti javnost o drugom djelu vođenja kluba koji je potpuno neodrživ.

Naime, aktualna uprava kluba na čelu s predsjednikom Gdinom Augustinom Jesenovićem, potpuno se suprotno i neodgovorno ponaša prema klubovima i igračima, neizvršavajući minimalno svoje obveze koje su preuzeli kao uprava, odnosno predsjednik kluba.

Od početka nogometne sezone 22/23 uprava, a posebno predsjednik kluba Gdin Augustin Jesenović nisu osigurali elementarne uvjete da bi klub mogao funkcionirati što je njihova obveza, a smatramo da ih nitko nije prisilio na to da prihvate funkcije u klubu .

Kako od početka sezone klub nema kompletiran stručni stožer, igrački kadar, sportsku opremu, nogometnu loptu, lječničku službu, baš ništa što čini minimalno organiziran jedan nogometni klub posebno je tragično što se NK Međimurje natječe u drugoj nogometnoj ligi dakle u profesionalnom kontekstu, kao takvi. naše utakmice igramo po cijeloj Hrvatskoj.

Tragično je, gdje se kod nas pojavio da nemamo osnovni identitet trenerke s logom kluba pa nas protivničke ekipe ne doživljavaju kao momčad na što asocira jednim dijelom našeg kraja.

Osim neodrživog stanja koje smo naveli, igrači ne primaju novac za smještaj i hranu te su na taj način gladni. Na to sve Primanja igrača su između 2.000,00 i 5.000,00 kn mjesečno. Kako dio igrača nije primio ugovorene prihode još iz sedmog mjeseca neki iz osmog gdje te dosta simbolične naknade kasne sad već dva i više mjeseci poslali smo otvoreno pismo upravi kluba na čelu s predsjednikom Gdina Augustinom Jesenovićem gdje smo ukazali na neodrživo stanje i upozorili ukoliko se isto nepopravi i neriješi do 15.11.2022 godine da ćemo sve svoje radne obveze izvršavati, ali da nećemo igrati utakmicu protiv NK Opatije koja je na rasporedu u petak 18.11.2022 godine u 13.30 sati.

Sukladno navedenom, 16.11.2022 godine u 17 sati održan je sastanak sa upravom kluba, na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem i predstavnicima igrača kapetanom i dva dokapetana.

Tijekom sastanka, u nekoliko rečenica predsjednik je naglasio da novaca u klubu nema, da ih on ne može niti naći, niti dati i da mu se fućka za klub i igrače.

Nakon takvog nastupa, a kako predsjednik rijetko dolazi na utakmice NK Međimurja i velika većina igrača nije imala priliku upoznati ga ne vidimo nikakav uvjet da s takvim predsjednikom ovaj klub nema sadašnjost niti može imati budućnost.

Apeliramo na gradsku vlast, na sve građane i sve one koji smatraju da NK Međimurje predstavlja sve građane grada Čakovca i naše županije da podrže inicijativu uređenja odnosa u NK Međimurju, gdje naglašavamo i još jednom se zahvaljujemo svakom stanovniku grada Čakovca i aktualnoj gradskoj upravi na odličnoj. infrastrukturi i svim preduvjetima da možemo trenirati i igrati utakmice jer gotovi svi naši sportski suparnici kad gostuju kod nas u Čakovcu s velikim poštovanjem i poštovanjem govore o našim infrastrukturnim uvjetima normalno.

Iz navedenih razloga ako grad ispunjava na visokoj razini sve pretpostavke za funkcioniranje kluba neprihvatljivo je da jedna osoba ovako klub tretira, uništava i čini štetu svim građanima, kako grada tako i županije."

 

Alpas