SportNews.hr

prava sportska priča

Jacob Tarasenko nastavlja zabijati i u rangu više, postigao je vodeći gol za Dugo Selo Zagorcu

Jacob Tarasenko vodeći strijelac jesenskog dijela prvenstva 3.NL Centar promijenio je u prijelaznom zimskom roku crveni dres Segeste za plavi Dugog Sela koje je jučer započelo proljetni nastavk sezone 2.NL.

U Dugo Selo je stigao Zagorec s novim trenerom Pericom Vidakom i rekonstruiranom momčadi, Tarasenko je svoj golgeterski talent potvrdio i u višem rangu, bio je strijelac za 1:0 u 40 minuti susreta. Tarasenko nekadšnja nada Dinama s  14 godina pristigao iz Australije kojeg se trener Jozo Bandić, olako odrekao, a potom i ozljeda usmjerili su njegovu karijeru. Tarasenko je igrao u Švedskoj gdje su se njegovi roditelji preselili, a nakon što se oprobao u Engleskoj u nižim ligama i svugdje je ostavio golgeterski trag, a onda se odlučio vratiti u Hrvatsku, u NK Devetki je prošle sezone harao šesnstercima Županijske lige, da bi ga predsjednik Ervin Mehinović doveo u staru damu, Tarasenko je zabio 19 golova u polusezoni.

Imao je Jacob nekoliko ponuda u zimskom prijelaznom roku od domaćih i inozemnih klubova, prošao kod nekih i probe, ali financijski uvjeti nisu ga zadovoljili, odlučio je ostaiti u Segesti do ljeta, a onda je Damir Fintić u nekoliko koraka dogovorio njegov dolazak u Dugo Selo, sudeći po startu napravio je dobar posao.