SportNews.hr

prava sportska priča

Smjena Rajka Vidovića odjeknula je poput "nuklearne bombe". Nogometni kibici postavljaju pitanja o razlozima, neki su uvjerenja da se predsjednik Antunović uplašio povrataka u 1.NL.

Predsjednik NK Sesvete Kristijan AntunovićPredsjednik NK Sesvete Kristijan Antunović

Smjena Rajka Vidovića odjeknula je poput nuklearne bombe bačene na Krim. Telefoni zvone, poruke stižu sa svih strana sa samo jednim pitanjem, Zašto?

Sesvete su nakon ispadanja iz 2.HNL i Izborne skupštine na kojoj je dugogodišnji predsjednik Karatović odstupio, a zamijenio ga mladi Kristijan Antunović krenule u stvaranje momčadi nakon što je nova uprava na čelu s predsjednikom Antunovićem nagovorila Rajka Vidovića da se prihvati misije vraćanja kluba u drugi rang 1.NL. Vidović je počeo stvarati momčad i dizati je iz pepela, a kada mu se na tom putu pridružio i Marko Nujić tijekom priprema više se nije činilo nedokučivim promptni povratak, Nujić iz Sesveta odlazi s Vidovićem i pomoćnikom Bušljetom.

Smjena trenera se događa u vrijeme kada su Sesvete na drugom mjestu prvenstvene tablice, s bodom više od trećeplasiranog Zrinjskog i tri manje od Lidera Jadrana LP, uz učinak od 12 pobjeda, 7 neodlučenih rezultata i tri poraza, a s izgledima da do kraja uspiju preteći i Jadran LP koji nema ambicija za plasman u viši rang.

Pored dobrog rezultata Vidovićev stručni stožer posložio je momčad i stvorio izvanrednu atmosferu u svlačionici, te pripremao se za furiozan završetak sezone. Kako doznajemo sve ovo nije zadovoljilo predsjednika Antunovića, koji se dosta i distancirao od momčadi, a pored skromnog budžeta ukinuo je neke do tada pogodnosti koje je prva momčad Sesveta uživala. Nije ga se često ni vidjelo na utakmicama za razliku od bivšeg predsjednika Karatovića koji je nastavio i dalje svojom prisutnošću davati podršku timu. Naš dobro upućeni izvor takvo ponašanje Antunovića tumači njegovim strahom od plasmana u viši rang i zahtjevnosti koji on donosi. Jedino je bilo vidljivo u posljednje vrijeme kod predsjednika silna želja za smjenom Vidovića. Tako niti mi ne možemo dati odgovor zainteresiranoj javnosti, Vidovića poznajemo kao korektnog i uvijek spremnog staviti se na raspolaganje po svim temama, koji je s vjerom vodio momčad i uvijek naglašavao da je uvjeren da će njegova momčad na kraju biti prva na tablici. Dat ćemo Vidoviću par dana da u miru prebrodi ovu naprasnu smjenu, koju je po svemu sudeći što su nam dobro upućeni rekli i očekivao i onda čuti njegovu priču o neobičnoj smjeni. Hrvatski nogomet visoko kotira u nogometnoj svjetskoj javnosti zaslužujući uspješnosti naše reprezentacije i Hrvatskog nogometnog saveza, što ovakvi neobični potezi klubova i njegovih čelnika nisu u duhu toga imidža.