SportNews.hr

prava sportska priča

Zagorec zaustavio Opatiju prema vrhu i skoro osigurao ostanak. Opatija otvorila odlično, nakon što je Ajayi propustio povećati vodstvo počela se gasiti. De Souza strijelac 2. gola Zagorca pokazao klasu.

ZAGOREC - OPATIJA 2:1 (1:1)

KRAPINA: ŠRC Podgora. Gledatelja: 150. Sudac: Ivan Čužić ( Velika Gorica ). Pomoćnici: Dario Pranjić ( Dugo Selo ), Patrik Kramar ( Zaprešić ). Četvrti sudac: Ivan Slunjski ( Varaždin ). Delegat: Ivan Andrašić ( Satnica ).

Strijelci: 0:1 Junuzović (10), 1:1 Smrekar (36), 2:1 De Souza (61)

Žuti kartoni: Stiperski (Zagorec), Kordić-Gružić, Grujević, Malinić, Gavrić, Marshal, trener Bogolin (Opatija)

Crveni karton: Lagumdžija (81, brutalni start), Malinić (90+5, drugi žuti karton), Čizmarević (trener Opatije, drugi žuti karton u 80. minuti)

ZAGOREC: Bruči, Jiakponna, Cruce-Corcy, Čondrić, Orlović, Krznarić, Adžić (od 59 Stiperski), Dunić, Radić (od 78 Bračević), Kanceljak (od 59 De Souza), Smrekar (od 90+2 Barišić)

Trener: Perica Vidak

OPATIJA: Balent, Grujević (od 74 Glavaš), Gavrić, Marshal, Malinić, Lagumdžija, Kordić-Gružić (od 57 Furijan), B. Bogolin (od 57 Kašiković), Ajayi (od 73 V. Bogolin), Pejanović, Junuzović (od 73 Pozderac)

Trener: Zoran Bogolin

Opatija i Zagorec na izvrsnom travnjaku, najboljem na kojem se igra 2.NL zahvaljujući gospodinu Stjepanu Osredečkom legendarnom Štefu kome smo poslije utakmice uputili pohvale na koje nam je uz zahvalu odgovorio:

- Dvadeset godina se brinem i trudim se da travnjak bude vrhunski, drago mi je da ste primjetili. Pokvario nam se valjak, a nikako ne mogu dobiti svijetle i tamnije pruge.

Opatija je utakmicu otvorila odmah nakon što su suci odveli igrače da pozdrave snimatelje i pokažu guzicu publici, istina bog klupe s rezervnim igračima su nasuprot tribine, kao na mnogim igralištima, već godinama gledamo kako momčadi guzice okreću gledateljima kao da se nogomet ne igra radi navijača.

Početnu inicijativu Junuzović pretvara u vodstvo u 10 minuti. Pritisak gostiju traje sve do ključnog trenutka utakmice, a to je onaj kada Ajayi dobiva čistu loptu u stopostotnoj prilici koju je upropastio namještajući se na udarac. Zagorec nakon toga konsolidira svoje redove, Kanceljak se odvažio na dalekometni udarac koji je prohujao tik uz stativu. Smrekar je poravnao u 38'. U drugom poluvremenu opet na početku Opatija je nešto agresivnija dok nije na scenu stupio tamnoputi De Souza u 59 ' i odmah radi dar-mar u obrani Opatije, a u sljedećem napadu majstorskom varkom izbacuje obranu Opatije i zabija za vodstvo domaćina. Taj Souza je izuzetna nogometna klasa.

Opatija ulazi u nervozu, Ćužić im pokazuje 8 žutih kartona i Lagumdžiji izravni crveni, dok su teren morali napustiti i Malinić i trener Čizmarević zbog drugih žutih kartona.

Zagorec je na kraju zasluženo proslavio pobjedu i tri boda kojima si osigurava ogromnu šansu u bijegu iz zone ispadanja, dok drugi uzastopni poraz Opatije dovodi je u nemoguću misiju ostvarenja cilja povratka u viši rang.