SportNews.hr

prava sportska priča

Sesvete počele igrati tek kad su ostale s desetoricom, pobjeda kojom su zasjele na čelo tablice. Grobničan ima problem u svlačionici, nezadovoljstvo se širi izvan nje, kamen spoticanja je Rexhepi, neki misle da nije zaslužio minutažu koja mu se daje

SESVETE - GROBNIČAN 4:2 (1:0)

ZAGREB: Stadion Sv. Josipa Radnika Gledatelja: 200. Sudac: Slunjski (Varaždin). Pomoćnici: Vuzem  (Pribiševci), Tkalčević (Čazma). Četvrti sudac: Stanić (Dugo Selo). Delegat: Jelić (Osijek). Kontrolor suđenja Dujela (Zadar)

Strijelci: 1:0 - Topić (40 11m), 2:0 - Čuljak (49), 3:0 Topić (58 11m), 3:1 - Bosančić (77) 4:1 - Zorica (81), 4:2 - Rupčić (87).

 

SESVETE: Iliničić, Kulenovič, Zorica (od 85 Barišić), Mijatović, Topić (od 60 Opačić), Abramović (od 60 Guja), Laštro, Brigić, Čuljak (od 60 Petrović), Vukasović (od 80 Kovačić), Kuqi

Trener: Mario rac

GROBNIČAN: Berković, Ušalj, Bosančić, Golić, Prpić, Rexhepi (od 64 Rupčić), Franković (od 64 Ravlija), Galešić, Batarelo, Prtenjača, Belobrajdić (od 46 Valjan).

Trener: Predrag Stilinović

U Sesvetama opet golijada, u mreži gostiju 4, domaćina 2 gola. Proljetno sunce umrtvilo je Sesvete, nije se trčalo, sporo se kretalo i takva anemična igra trajala je sve do trenutka kada je Kuqi dobi drugi žuti karton u 38 minuti i morao u svlačionicu. Ovakav kriterij suca Slunjskog samo je bila potvrda nekih koji su komentirali već nakon desetak minuta utakmice da on sudi za Zrinjski. Demantij se dogodio dvije minute kasnije, vratar gostiju Berković je dobio žuti karton zbog starta u kaznenom prostoru i dosuđen kazneni udarac s bijele točke. Topić je siguran realizator, tako da se na odmor otišlo s prednošću Sesveta.

U nastavku na samom početku Čuljak povećava prednost dok su igrači bili vidno pod dojmom burnih reakcija u svlačionici na poluvremenu. Slunjski još jedanput pokazao na bijelu točku u kaznenom prostoru Grobničana u 57', a Galešiću je pokazao drugi žuti karton tako da su brojčano izjednačene obje momčadi. Topić po drugi put je nadmudrio Berkovića s 11 metara. Bosančić i Rupčić su bili autori vrlo lijepa dva gola za goste, Zorica za Sesvete nakon što je Guja promiješao gostujuću obranu. Pobjeda je Sesvete lansirala na prvo mjesto prvenstvene tabele, Zrinjski i Jadran LP vjerni su pratioci.

U Sesvetama vjeruju da će tako ostati do kraja jedino se pribojavaju "kuhinje" o kojoj se sve glasnije govori ide se toliko daleko u analizama da se spominje da u 26. i 27. kolu niti jedna utakmica prve trojice na tablice neće biti u TV prijenosima.