SportNews.hr

prava sportska priča

Špansko i Vrapče podijelili bodove. Vrapče propustilo u prvom poluvremenu otići u značajniju prednost, Špansko bilo bolje u drugom i izjednačilo.

Foto: Djuka / Lukić zaustavlja Brkićev drugi pokušaj iz prvog dijelaFoto: Djuka / Lukić zaustavlja Brkićev drugi pokušaj iz prvog dijela

Susjedski derbi između Španskog i Vrapča završio je bez pobjednika 1:1. Vrapču je pripalo prvo poluvrijeme u kojem je propustilo osigurati pobjedu. Čibarić je majstorski reagirao u 7' i doveo goste u vodstvo, a potom Brkić se u dva navrata našao u situaciji iz koje se ne promašuje, prvi puta nespretnost, a u drugom navratu odlična reakcija Lukića vratara Španskog sačuvale su mrežu domaćina.

Drugo poluvrijeme Špansko počinje s Dragovićem koji mijenja Stanića i donosi mu premoć. Rezultat stalnog pritiska domaćih donosi im poravnanje u 67' golom Saeza Juan Manuela na kojega je obrana Vrapča na trenutak zaboravila.

Vrapče nakon jednogodišnjeg izbivanja iz treće lige vratilo se skoro s istom momčadi koja je ispala u niži rang, odlično igra i imat će bitnu ulogu u prvenstvu. Ono je primjer kako i kad se dogodi rezultatski krah, a što se u sportu svakome može desiti to ne treba tragično doživjeti već održati momčad na okupu i vratiti se što je moguće prije, a i povratak u tom slučaju nije toliko stresan, čak puno manji od onih koji se grčevito bore za ostanak i u svakoj sezoni jedva krpaju novu momčad.