SportNews.hr

prava sportska priča

Igra u Ponikvama ne ide na čast igračima Dubrave, ne zbog poraza nego zbog pristupa. Bez obzira na nekompletnost ipak su to pretežno drugoligaški igrači. Ponikve među osam u Kupu. Pada kvaliteta u Zagrebu

Foto: Djuka / Camara udarac za prvi od njegova dva golaFoto: Djuka / Camara udarac za prvi od njegova dva gola

PONIKVE - DUBRAVA TK 3:1 (2:1)

ZAGREB - Igralište na Ponikvama. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Bertol (Zagreb) 6.5. Pomoćni suci: Maloča i Radić (Zagreb). Delegat: Bolanča (Zagreb).

Strijelci: 0:1 - Alghoul (6), 1:1 - Camara (29), 2:1 - Azizi (30), 3:1 - Camara (62).

PONIKVE: Alagić 7, Ferenčina 7, Živković 7 (od 46. Katavić 7), Markušić 7, Nasić 7, Jedvaj 7, Miklečić 7, Azizi 7,5 (od 78. Cvitanović -), Bartolić 7 (od 46. Banovec 7), Camara 8, Lojber 7. Trener Pipinić 7.

DUBRAVA TK: Lončarić 5,5, Blaževski 5, Đaferović 5, Cruz 5, Valentić 5, Pasariček 5, Tolić 5 (od 60. Araujo 5), Alghoul 6 (od 52. Šimunović 5), Cerovec 5, Šutalo 5,5 (od 74. Adžić 5), Galić 5.
Trener Sunara 5.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Camara (Ponikve).

Može se izgubiti, ali se ne treba sramotiti! Dubrava je došla bez Juranovića i nije uvođen Mudražija, što je u neku ruku najavilo njezine ambicije, no i u porazu postoji nešto što se zove čast. Dubravini igrači su, osobito drugo poluvrijeme, odigrali bez želje, tek toliko da utakmicu odrade, što je potpuno srozalo dojam o predstavi. To ne umanjuje značenje Ponikvinog plasmana među osam najboljih momčadi Kupa ZNS-a. Ponikve su igrale borbeno, a posebno se isticao tamnoputi Camara, na posudbi iz Lokomotive, kojega su brzina i driblinzi lomili Dubravinu obranu. I bez obzira što gosti nisu bili kompletni ipak su to igrači i s priličnim drugoligaškim iskustvom i zbog svog renomea oni ne bi smjeli dopustiti sebi takvu igračku bruku.
-Danas smo bili motivirani i zbog toga igrali bolje nego u subotu u prvenstvu s Trnjem koje je na ljestvici slabije od nas, objasnio je pobjedu trener Ponikvi Hrvoje Pipinić.
Pipinićeva raščlamba možda nije do kraj točna. Riječ je i o padu kvalitete zagrebačkog nogometa u drugoj i trećoj ligi. Trnje treba dati tri, četiri "komada" Ponikvama, a one pobjeđuju drugoligaša! Najbolji igrač Ponikvi Štimac otišao je u Kustošiju, no to nije dovoljno da bi Kustošija blistala u drugoj ligi, ali su Ponikve slabije. Među boljim igračima Sesveta su donedavni najbolji u Trnju Malekinušić i Kožić, što opet ne znači kako će Sesvete odvesti do prvog ili drugog mjesta. Jedino je sigurno da je Trnje slabije. Hrvatski dragovoljac se gotovo raspada i trebat će nove promjene. U Španskom je na djelu ponovna izmjena Uprava. Vraćaju se prethodni. Jedina pozitivna novost je odlazak Siniše Roguljića za trenera u Stupnik.

Alpas