SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun nikako da pobijedi na svom terenu. Dugo Selo je bilo blizu tri boda. Vratar gostiju Bilić najbolji. Gužva oko trenera Damira Biškupa. U subotu jedan od derbija prvenstva Lučko - Jarun

Foto: Djuka / Benković seniator Dugog Sela petom je pospremio loptu u mrežu za 0:1Foto: Djuka / Benković seniator Dugog Sela petom je pospremio loptu u mrežu za 0:1

JARUN - DUGO SELO 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledatelja: 150. Glavna sutkinja: Marija Jurinić (Jastrebarsko) 6. Pomoćni sudac: Aščić (Velika Gorica). Pomoćna sutkinja: Maja Petravić (Zagreb). Četvrta sutkinja: Jelena Kumer (Breganica). Delegat: Crnojević (Novska).

Strijelci: 0:1 - Benković (38), 1:1 - Herceg (88).

JARUN: Spudić 6,5, Grdenić 6, Šoša 6, Vučemilović - Vranjić 6, Jazvić 6 (od 74. Herceg 7), Ačkar 6 (od 81. Gadže -), Konjević 6,5, Darojković 6,5, Fuček 5,5 (od 46. Ivančić 5,5), Hodak 6, Tadić 6. Trener Damir Biškup 6.

DUGO SELO: Bilić 7,5, Frigan 6, Filipović 6, Prekčec 6, Rebernjak 5,5, Cetina 6, Josipović 6, Drmić 7 (od 85. Šahdanović -), Stjepanović 6,5 (od 77. Mrčela -), Mikulić 6 (od 65. Mamić 6), Benković 7. Trener Škrlec 6.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Bilić (Dugo Selo).
Isključen Rebernjak u 69. zbog drugog žutog kartona.

Jarun već treću utakmicu u nizu nije pobijedio na domaćem terenu i nikako da se sasvim približi drugoj poziciji kamo po pojedinačnoj kvaliteti svojih igrača pripada. Trener Damir Biškup još nije pronašao igru i sustav kojima bi dolazio do pobjeda u Jarunu. Lakše igra u gostima gdje ima tri pobjede u slijedu. Utakmica u subotu u Lučkom bit će jedan o derbija koji dolaze u nastavku prvenstva: suočit će se Vinogradar, Maksimir, Jarun i Kurilovec u nekoliko međusobnih dvoboja i odlučit će o poretku u gornjem dijelu ljestvice. Ne treba zaboraviti Lučko koje ima povoljan raspored, iskusnu momčad, želju da se vrati u Drugu HNL i za to ispunjava infrastrukturne uvjete.
Protiv Dugog Sela, Jarun se jako mučio i tek u samoj završnici i s igračem više je izjednačio. Gosti su dugo vodili i u 64. minuti imali su šansu koja je bez prekida trajala gotovo 15 sekundi. Lopta je prolazila, odbijala se, vraćala, sve to u izglednim situacijma, no pogotka nije bilo. Jarun je dvaput pogodio stativu, jedan odbijanac Herceg je smjestio u mrežu za 1:1.
-Nismo bili pravi, izjavio je trener Damir Biškup oko kojega se poslije susreta stvorila neka gužva.
Vratar Jaruna Spudić je to ovako objasnio:
-Znate, trener je došao iz Dugog Sela, a Darojković se iz Kustošije nije vratio u Dugo Selo nego je pristupio Jarunu. To je bio razlog da su ljudi malo podigli osjećaje.
U prošlom kolu isključen je vratar Dugog Sela Bogović i na gol je stao Dražen Karlo Bilić, na posudbi iz Sesveta, rođen 14. kolovoza 2000. Na ovom se primjeru potpuno dokazala ona poznata krilatica: dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Bilić je branio odlično i bio je najbolji
pojedinac susreta.
-U ljeti sam imao izbor: braniti u Sesvetama još jednu sezonu za juniore i biti treći golman seniorske momčadi, ili otići na posudbu i izboriti se za mjesto na golu u nekom seniorskom sastavu. Odlučio sam se za Dugo Selo. Danas sam branio prvi put. Bio sam do nedavno i ozlijeđen. Posrećilo mi se, rekao je Bilić.

Alpas