SportNews.hr

prava sportska priča

Jedan od najpoznatijih navijača Trnja traži smjenu Bračuna, ali nije u pravu. Trnje se u ljetu opustilo i raspustilo najbolju momčad u zadnjih pet godina. Treća gostujuća pobjeda Gaja. Trnje je spašavao vratar Gudelj

Foto: Djuka / Trnje-GajFoto: Djuka / Trnje-Gaj

TRNJE - GAJ MAČE 0:1 (0:0)

ZAGREB - Igralište u Trnju. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Petrunić (Zagradci) 6. Pomoćni suci: Vitez (Kobilić) i Novosel (Kamanje). Delegat: Martinić (Zagreb).

Strijelac: 0:1 - Strabić (47).

TRNJE: Gudelj 7, Nikšić 6, Agatić 5,5, Čačić 5,5, Kurbalić 6, Dadić 6, Rilov 5,5, Dianežević 5,5 (od 62. Marušić 6), Roglić 6 (od 76. Pleić -), Josipović 5,5. Martinović 5,5. Trener Bračun 6.

GAJ: Horvat 6,5, Sambol 6, Bobinec 7, Katlak 6,5, Benčić 6,5, Rihtar 6,5, Strabić 7, Brlečić 7, Haramustek 7, Čavala 6,5 (od 46. Vujica 6,5), Iskrić 6 (od 73. Kreber -). Trener Z. Vukelić 7.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Gudelj (Trnje).

-Zašto jednom ne napišete kako treba otići trener Bračun, uzvikivao je jedan od najpoznatijih navijača Trnja poslije drugog poraza u nizu na domaćem terenu i pretposljednjeg mjesta na ljestvici. Odgovorili smo mu: vratite Kožića, Malekinušića, Abramovića, Vukadina i Marića, Bračun će se boriti za prvo mjesto. Legendarni trener HAŠK-a Ilija Lončarević je prije dva tjedna upravo na Trnju rekao: Ne može se stalno počinjati od početka. Trnje je u u srpnju i kolovozu raspustilo najbolju momčad koju je imalo u zadnjih pet godina. Čak i da su novi igrači pravi talenti, a nisu nego naprotiv, ne bi se u tako kratkom roku moglo puno učiniti. Nova organizacija trećeligaškog natjecanja u pet liga kao da je uspavala neke zagrebačke klubove. Među njima je svakako i Trnje.
-Neće nas gol, jadao se nakon utakmice Bračun. Još jedino da ja uđem. kazao je.
Podsjetimo, Bračun je svojedobno došao u Dinamo kao centarfor.
Gaj iz Mača je postigao treću pobjedu u gostima. Na svom terenu teže pobjeđuje jer su mu igrači takve vrste da je to lakše na gostovanju.
-Uplovili smo u mirnu zonu, izjavio je jedan od najvažnijih u klubu Mario Čehulić.
Poslije utakmice razvila se zanimljiva rasprava između trenera Maksimira Ratka Ninkovića, trenera Gaja Zorana Vukelića i već navedenog Maria Čehulića, oko igrača dvoboja. Spominjali su se Strabić, Haramustek, Bobinec, Brlečić... A onda je netko rekao: najbolji je bio na suprotnoj strani, na vratima Trnja. Gudelj je spasio tri sigurna gola. Potom su se sva trojica složila: Gudelj je bio najbolji!

Alpas