SportNews.hr

prava sportska priča

U Vrapču panika: četvrti poraz u nizu, unatoč vodstvu. Što se događa? Odlično drugo poluvrijeme u kojem je postignuto pet golova. Zagorec ima novu nadu u osobi 19-godišnjeg Hoića dvostrukog strijelca

Foto: Djuka / Hoić ZagorecFoto: Djuka / Hoić Zagorec

VRAPČE - ZAGOREC 2:3 (0.0)

ZAGREB - Igralište u Vrapču. Gledatelja: 70. Glavni sudac: Lacković (Jablanovec) 7. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Mazal (Vrbovec). Četvrti sudac: Maleš (Zagreb).

Strijelci: 1:0 - Višić (46), 1:1 - Hoić (57), 2:1 - Brujić (64), 2:2 - Hoić (74), 2:3 - Mlinarić (83).

VRAPČE: Razum 5,5, Završki 6, Radanović 6, Vrbat 6, Zadro 5,5(od 74. Rexhepi 5,5), Belak 6, Salopek 6, Brujić 7, Mioković 6, Krajačić 5,5 (od 46. Višić 7). Brkić 5,5. Trener Radišić 6.

ZAGOREC: Sušak 6, Landripet 6, Kluk 7,5, Suntešić 7,5, Puklin 6,5, Kunštek 7, Poljak 7, Hranjec 6,5 (od 82. Vojaković -), Mlinarić 7, Hoić 8 (90+2 Švaljek -). Smrekar 7. Trener Bezer 7,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Hoić (Zagorec).

Ako ništa drugo zbog izvrsnog drugog poluvremena isplatilo se doći na ovu utakmicu. Postignuto je pet golova, Vrapče je dvaput vodilo, ali je na kraju četvrti put u nizu izgubilo. Zagorec je pobijedio poslije sjajne igre 19-godišnjeg Mateja Hoića, sada ima 20 bodova i sve je bliže vrhu ljestvice kamo realno i pripada. Bitno pitanje poslije ovog susreta jest: što se događa s Vrapčem? Momčad koja je onako premoćno osvojila četvrtu ligu i poslije pobjede na Ponikvama u ovom prvenstvu istaknula kandidaturu za prvo mjesto, nije za prepoznati. Kao da je igračima ponestalo motivacije. Koje motivacije? Ona može biti unutrašnja psihološka i vanjska materijalna. To, da se slabo trenira, ne čini se pravim odgovorom.
Prvo poluvrijeme gledali smo u društvu trenera Maksimira Ratka Ninkovića koji sutra igra derbi prvenstva u Mladini s Vinogradarom. On je potpuno posvećen tom susretu i žurio je na zadnji trening uoči meča. Prije odlaska dao je zanimljivu izjavu:
-Zagorec je bolji, no vidjet ćete pobijedit će Vrapče.
Nije pogodio!
Trener Zagorca Denis Bezer u jednom razdoblju i trener Vrapča, doduše na kraju susreta, mislio je drukčije:
-Rekao sam svojim dečkima kako će utakmica biti odlučena u posljednjih 15 minuta. Evo, pitajte ih.
Zbog čega niste na prvom mjestu? Pa onako uvjerljivo svladali ste Vinogradar?
-Nismo zato što smo izgubili tzv. male utakmice. No, ima još vremena.
Od 13. rujna imate i pojačanje u novom golmanu Ivanu Sušaku iz Sesveta?
-Imamo, iako je danas primio dva gola, ali nas je nedavno i spašavao.
Može se reći kako Zagorec više nisu "samo" Smrekar i Poljak. Hoić je pokazao kako ima odličnih mladih igrača.

Alpas