SportNews.hr

prava sportska priča

Lučko je vratilo Golema trenera s početka sezone. Golem vjeruje kao se unatoč zaostatku još može izboriti povratak u Drugu HNL. Dolaze novi igrači, pripreme od 16. siječnja, osam dana u Makarskoj

Zanimljiva je odluka donijeta u trećeligašu Lučkom. Na trenersko kormilo opet je postavljen Toni Golem (37) koji je to bio i na početku prvenstva, no s obzirom da je u prva četiri kola osvojio samo jedan bod, razriješen je dužnosti. Potom je došao Ivan Milas, trener u omladinskom pogonu koji je na kraju jesenske polusezone zauzeo deveto mjesto s 19 bodova, osam manje od klubova
na pozicijama s kojih bi se moglo u kvalifikacije za Drugu HNL. Lučko je nakon prošlosezonskog ispadanja najavilo žurni povratak među drugoligaše, ali se već u prvom kolu protiv Gaja iz Mača jasno se vidjelo da nije pogođeno s prinovama. Većina igrača je bila otišla - zapravo je ostao samo Vajdovčić - a oni koji su došli uglavnom nisu odgovorili postavljenoj zadaći. Poseban problem bila je vezna linija. Neki su u međuvremenu i otpušteni. Sada se dogodila ne sasvim česta promjena. Golem koji je počeo prvenstvo, pa ga je 11 kola nije bilo, opet je u Lučkom gdje bi trebao ostati do kraja i bitno popraviti loš početak.
Što se zapravo dogodilo?
-Najodgovorniji ljudi u klubu, gospoda Ljevar i Lučev su me pozvati i predložili da obnovimo suradnju. Ja sam prihvatio, objašnjava Golem.
Zašto nije bilo uspjeha na početku prvenstva?
-Na brzinu smo sklapali momčad i nismo pogodili.
Da li ćete tijekom zime obnavljati kadar?
-Dovest ćemo provjerene igrače.
Znači li to kako još niste odustali od žurnog povrataka među drugoligaše? Posebice u svjetlu činjenice da Lučko jedino ispunjava infrastrukturne zahtjeve?
-Pokušat ćemo to, no ako ne uspijemo bit ćemo potpuno spremni za sljedeću sezonu.
Čini se kako Lučko nema financijskih problema?
-Mislim da smo u finacijama najjači.
Kada počinjete pripreme?
-Počet ćemo 16. siječnja, od 14. do 22. veljače pripremat ćemo se u Makarskoj.
Golem je prije Lučkog bio trener u Mađarskoj, prije toga asistent Željku Kopiću u Slaven Belupu i Hajduku.

Alpas