SportNews.hr

prava sportska priča

Ima li Lučko snage za proboj do trećeg mjesta? Novi (stari) trener Golem misli da mogu. Na posudbu je došao Pavlak iz Dinama. Najveći adut Lučkog je stadion

Lučko je poslije ispadanja u srpnju prošle godine najavilo brz povratak u Drugu HNL. Ali to zasad ne izgleda tako. Poslije jesenske dionice Lučko je deveto sa osam bodova zaostatka iza Kurilovca, Maksimira i Mladosti. No, Lučko ima jednu veliku prednost. To je stadion. Čini se kako nitko od trećeligaša središta nema infrastrukturne uvjete i Lučkom je dovoljno osvojiti treće mjesto kako bi ušlo u kvalifikacije za povratak. Vinogradar na prvom mjestu ima 15 bodova prednosti i on je Lučkom nedostižan, no morao bi riješiti nesporazum s gradom Jastrebarskom, ili tako nekako. A pitanje je i da li vlasnik kluba ima drugoligaške ambicije. Uvjete bi mogao ispuniti i Kurilovec kad bi grad Velika Gorica to htjela.
Lučko je počelo pripreme pod vodstvom novog (starog) trenera Tonija Golema kojega je cilj dohvatiti treće mjesto. Otišli su Vladimir Burić i Marko Bubnjić. Došli su Maks Slunjski (dosad igrač Kurilovca), Kamerunac Marck Amoakon, te na posudbu iz Dinama 19-godišnji Luka Pavlak koji je u jesenskom dijelu bio na posudbi u Cibaliji. Na posudbu u Vinkovce došao je 23. kolovoza i odigrao 11 utakmica. Dvije je ulazio s klupe, a na jednoj nije ni to. U Lučkom od njega puno očekuju.