SportNews.hr

prava sportska priča

Kakva drama u Jarunu! Mladost iz Petrinje pobijedila je s dva igrača manje i 11-ercem protiv sebe. Jarun ne može proći bez posljedica. Trener Mladosti Buinac dirigira, dečki ga slušaju i bore se do posljednjeg atoma

JARUN - MLADOST PETRINJA 0:1(0:1)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledalaca: 180. Glavni sudac: Spudić (Ivanić Grad) 7. Pomoćni suci: Kamenarić i Geller (Zelina). Četvrti sudac: Fišić (Zagreb).

Strijelac: 0:1 - F. Mihaljević (19).

JARUN: Spudić 5,5, Grdenić 5 (od 46. Goričan 5), Šoša 5,5, Ćerdić 5,5, Vučemilović - Vranjić 5,5, Radoš 5,5, Ačkar 5,5, Vragolović 5,5 (od 74. Bamba 6), Darojković 5,5, Jazvić 5,5 , Hodak 5,5 (od 66. Čičković 5,5). Trener Damir Biškup 5.

MLADOST PETRINJA: Đurđek 8, Cerjak 7, Crnojević 7,5, Bezić 7,5, Đusi 7, Korečić 7, Lihić 7, Radošević 7 (od 90+4 Marović -), Filip Mihaljević 7,5 (od 90+2 Hrnčević -), Abramović 7,5 (od 86. Baniček -), Bandić -. Trener Z. Buinac 8.


Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Đurđek (Mladost).
Isključeni: Bandić (9) i Cerjak (69) Mladost, zbog drugog žutog kartona.

Doista se isplatilo doći popodne u Jarun. Vjerojatno nije bilo uzbudljivije i neizvjesnije utakmice. U stvari, za Mladost iz Petrinje bila je to prava drama. Već u 9. minuti ostali su zbog drugog žutog bez jednog igrača (Bandića), u 69. bez drugog (Cerjaka), također zbog žutih kartona. U 75. Jarun nije iskoristio udarac s bijele točke. Šut Darojkovića obranio je vratar Đurđek. Sudac je produžio utakmicu pet minuta i činilo se kako će Jarun, s dva igrača više, ipak izjednačiti. Ali nije. Gosti su se borili na "život ili smrt". Ovo je bio težak dan za Jarun. Propala je svaka nada da bi Jarunčani mogli biti drugi ili treći. Petrinja je otvorila put prema kvalifikacijam za Drugu HNL, jasno ako Vinogradar ne misli ići. Zanimljiva je ta uzajamnost između trenera Mladosti Zorana Buinca i igrača. On dirigira iz svog prostora, nekad i izvan njega, dečki ga slušaju i bore se do posljednjeg atoma. Ta igra ima sustava i smisla. Buinac znalački koristi njihove vrline i skriva slabosti. Većinom su to visoki, snažni momci, no ima i jednog brzog Abramovića, zapamćenog već u Trnju, koji je savršen u protunapadima. Ali dogodi se Buincu i da mu napadač(!) zbog drugog žutog kartona, bude isključen već u 9. minuti. Momak se slučajno zove Bandić i došao je iz mostarskog Zrinjskog. Neiskustvo je u pitanju. Bio bi grijeh ne spomenuti vratara 36-godišnjeg Nikolu Đurđeka, starog znanca sa zagrebačkih terena. Đurđek je bio junak. Obranio je sve. I 11-erac. A tek petrinjski navijači. Oni se nisu predavali ni jednog trenutka. Četvrtom sucu Filipu Fišiću nije bilo lako. Bio je tu i direktor petrinjskog kluba Davor Ivić, član Izvršnog odbora HNS-a.
Jarun nije ništa pokazao i to je najgore. Ako je to bio samo slab dan, onda ajde. Ako nije, budućnosti nema. Izgubiti utakmicu s dva igrača više, protiv momčadi iz istog ranga, ne može proći bez posljedica. Zasad je uzaludan napor dužnosnika Jolića i Janječića Žice.