SportNews.hr

prava sportska priča

Pored toga što je prvenstvo prekinuto Maksimir će od srijede 13.05. započeti s treninzima.

IO HNS-a donio je odluku da se prekidaju sve lige osim 1. HNL. Mjere borbe protiv koronavirusa ukidaju se svakodnevno i nastoji se život vratiti u tijek kao što je bio prije nastanka pandemije.
Dok većina klubova nižih liga brigu vode kako oživjeti rad u omladinskim pogonima, a ponajviše motivirani članarinom što im predstavlja značajne prihode, Maksimir se odlučio započeti s treninzima seniorske momčadi. Od srijede na Oboju održavat će se redovni treninzi i pored toga što je prvenstvo prekinuto. Što je Maksimir ponukalo na ovakvu odluku provjerili smo kod trenera Ratka Ninkovića.

- Danas smo imali sastanak u klubu i uprava je donijela odluku da počnemo s treninzima seniorske momčadi. To je dobra odluka, duga je pauza zbog situacije s koronom i do jeseni ćemo zaboraviti igrati nogomet. Kako je prvenstvo prekinuto, a nema utakmica mi ćemo pokušati s onima koji će krenuti našim putem organizirati prijateljske utakmice po pravilima i sukladno mjerama stožera i tako pripremati se za sljedeću sezonu. Sportaši u bilo kojem sportu moraju biti u trenažnom procesu i mi ćemo našim igračima to omogućiti, pojašnjava nam trener Ninković.

Alpas