SportNews.hr

prava sportska priča

Trenerska legenda Ilija Lončarević rastaje se s HAŠK-om. Ni Toni Golem više nije trener Lučkog. Petorica su Lučkom preskupa. Dragovoljac 8. lipnja počinje pripreme


Iako Covid 19 još nije pobijeđen nogomet je pun događaja. Ne samo prvoligaški. Jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera Ilija Lončarević (75) koji u, sad već prošlom prvenstvu, vodio HAŠK dao je ostavku.
-Od 1. lipnja neću biti trener, iznenadio je Lončarević..
Pa kako to? Prvi ste počeli s treninzima i utakmicama. Danas ste pobijedili Concordiju s 5:0. Iako ste na kraju prvenstva posljednji, činilo se da ste čvrsto u sedlu?
-Ne bih o razlozima. Upravo sam to priopćio igračima.
Nešto prije Lončarevića na liniji smo imali napadača Vida Krajačića. Nije rekao da Lončarević odlazi, ali je izjavio kako nije siguran hoće li i u novom prvenstvu koje će vjerojatno početi 20. kolovoza igrati za HAŠK.
Drugo iznenađenje došlo je iz NK Lučkog. Računali smo kako će trener Toni Golem iznijeti plan priprema za eventualne drugoligaške kvalifikacije s obzirom da je Lučko dobilo infrastrukturnu licenciju, odgovor je bio neočekivan.
-Nisam u nikakvom kontaktu s klubom, oglasio se Golem.
Odmah smo za objašnjenje upitali Josipa Zornjaka istaknutog člana Uprave:
-Golemu s 1. lipnjom istječe ugovor. S dečkima trenira šef omladinske škole. No. želim reći kako igrači koji su ovdje bili na stanu i hrani ne treniraju. To su Brdar, Stojanac, Ninčević i Simeunović. Preskupe su to investicije. Mi ćemo se osloniti na naše izuzetno talentirane juniore.
Dobro, ali što je s kvalifikacijama?
-Ne vjerujem da ćemo ih igrati. U Drugu HNL možemo ući i bez kvalifikacija ako ne bude dovoljno klubova s licencijom. Nama je vrlo bitno što smo dobili licenciju za stadion, poručuje Zornjak.
Kako se sada čini drugoligaško natjecanje trebalo bi početi 8. kolovoza. Hrvatski Dragovoljac će pripreme početi vrlo brzo: već 8. lipnja.
-Početkom srpnja imat ćemo kraću stanku, najavljuje trener Perković.

Alpas