SportNews.hr

prava sportska priča

Uoči drugoligaških kvalifikacija: Ni Opatija se nije iskazala u Lučkom koje je bilo bolje. Weitzer zasad nije preporodio Opatiju. Pomlađeno Lučko odigralo je odlično. Najbolji: Klemenčić, Pavlak i Vajdovčić

LUČKO - OPATIJA 0:0

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 150. Sutkinja: Sabina Bolić.

LUČKO: Klemenčić, Kulenović, Škurla, Vidović, Radić, Horvat, Pavlak, Musa, Vajdovčić, Bencetić, Vlizlo (Čuljak, Rozić, Adžaga, Bakula, Varga, Halama, Rubinić, Črnjak). Trener M. Stipković.

OPATIJA: Iveša, Malina, Bertoša, Jukičić, Zgrablić, Glavaš, Lucić, Furijan, Pejanović, Weitzer, B. Bogolin (Ivančić, Matulja, Ravlić, Rudan, Brnja, F. Fumić, Tarle, Čanković). Trener Z. Bogolin.

Da bismo mogli zaključiti kakav je trenutačni odnos snaga, između prvaka sjeverne i zapadne skupine 3. HNL Mladosti Ždralovi i Opatije, trebat će pričekati njihov međusobni susret u subotu na igralištu u Jarunu. Mladost i Opatija u očekivanju su drugoligaških licencija, vjerojatnih kvalifikacijskih utakmica s prvacima ostale tri skupine za dva drugoligaška mjesta i sukladno tome treniraju i igraju. Mladost se jučer nije iskazala protiv 13. trećeligaša skupine Središte Španskog, a ni Opatija ovo popodne nije pružila očekivano protiv 8. Lučkog, također iz središnje skupine. Utakmica u Lučkom se od 35. minute odvijala po iznimno jakoj kiši. To nije spriječilo da susret, premda bez golova, protekne u zanimljivom sadržaju. Lučko se riješilo igrača izvan Zagreba i potpuno pomlađeno odigralo je vrlo dobro. Izvrsni su bili dečki na posudbi iz Dinama vratar Roko Klemenčić (19) i vezni Luka Pavlak (19). Na jednakoj razini bio je i Filip Vajdovčić (19).
Opatija je dovela Ivora Weitzera 32-godišnjaka koji se upravo vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, inače poznatog i kao igrača Rijeke i Orijenta. On bi trebao biti glavni konstruktor igre, no protiv Lučkog se nije osobito istaknuo. Osim Weitzera u Opatiji su se kao novaci pojavili Zgrablić i F. Fumić. Kod gostiju je najbolji bio 42-godišnji vratar Vanja Iveša i ta činjenica u neku ruku otkriva stanje na terenu, iako je i Opatija mogla zabiti, pa i pobijediti.
Na početku utakmice bilo je gotovo 150 posjetitelja, ali je kiša utjecala da neki odu. Među gledateljima je bilo puno trenera i predstavnika drugih klubova, među kojima i dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin. 

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room