SportNews.hr

prava sportska priča

Igor Prijić i NK Jarun se dogovorili: Prijić dolazi, ali su otišli Konjević, Grdenić i još trojica. Je li Jarun ušao u velik rizik s Prijićem, s obzirom i na odlaske i hoće li iskusni trener Predrag Jurić uspjeti NK Jarun pretvoriti u najbolji klub?

Dogovor je sklopljen: Igor Prijić (30), najbolji strijelac svih liga u dugom razdoblju, postaje novi igrač NK Jaruna i predstavljat će ubojitu iglu jarunskog sastava u borbi za viši rang od sadašnje 3. HNL središte.
-Našli smo zajednički jezik. Moja zadaća je nastaviti zabijati kao u Vinogradaru, poručuje Prijić. On nije jedini igrač koji je napustio Vinogradar. To je  učinio i Matej Ivkovčić koji se vratio u Samobor.
Novu kompoziciju NK Jaruna priopćio je istaknuti član Uprave Darko Janječić Žica. U Jarun su došla četvorica novih igrača, ali su i petorica dosadašnjih otišla iz kluba. Osim Prijića novaci su: Bruno Špišić (Maksimir), Tin Andre  Tolić (Dubrava) i  Admir Mislimi (također Vinogradar). Otišli su: kapetan Ivan Pavičić, Goran Konjević, Filip  Hodak, Marko Jazvić i Marijan Grdenić koji je pristupio Lukavcu.
Svakako je iznenađenje odlazak Konjevića i Grdenića. Ovaj drugi slovio je kao veliki talent na poziciji desnog beka, prošao je i vrhunski sastav Vinogradara, no nije se nametnuo ni tamo ni u Jarunu. Konjević je po mnogima bio najbolji igrač Jaruna.
Visokog dužnosnika Jaruna pitali smo zašto nisu doveli stopera Ivkovčića. On je bio jedan od najboljih igrača Vinogradara u najboljim danima.
-To je točno, ali smo na tim pozicijama vrlo dobro popunjeni. Slobodan je i Vukadin poznat kao igrač Kustošije, Trnja i još nekih klubova.
Prijić će svakako biti najveće ime prijelaznog roka među zagrebačkim amaterskim klubovima. Od njega su očekivanja velika, ali je i rizik za NK Jarun popriličan.
Novi trener, iskusni Predrag Jurić počinje pripreme 6. srpnja u 18 sati. Pomoćnici će biti Jurica Šimir i Tomislav Žuna.