SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je pobijedila i u Trnju (4:1) ali je Trnje u prvom poluvremenu dok je igralo u najboljem sastavu pokazalo visoku klasu. Favoriti Jarun i Trnje sastat će se u Kupu 2. kolovoza. Bezer: Zar ste sumnjali da smo bolji, prošlo je Prijićevo zlatno doba

Foto: Djuka / JurčecFoto: Djuka / Jurčec

TRNJE - KUSTOŠIJA 1:4 (1:2)

ZAGREB - Igralište u Trnju s umjetnom travom. Gledatelja: 70. Suci: Firm, Lang i Forko.

Strijelci: 0:1 - Kelava (7), 1:1 - Poldrugač (15), 1:2 - Jurčec (45), 1:3 - Nakić (69), 1:4 - Vukelić (76).

TRNJE: Gudelj, Ribić, Marić, Krizmanić, Kurbalić, Tabaković, Mandić, Rajnović, Dragović, Poldrugač, Guja (Vojnić, Mikulić, Lipovac, Gašparac, Soldo, Alili, Pavković, Pavlek, Dokić, Godić, Valković, Nikšić). Trener Bezer.

KUSTOŠIJA: Bulat, Šimunić, Šušković Jakopac, Barada, Vištica, Mamić, Ivanković, Ljubanović, Jurčec, Šlogar, Kelava. (Klemenčić, Nakić, Stjepanović, Matteoni, Donald, Vukelić, Tolj, Nasri, Brumen, Lagundžić, Proleta). Trener Landeka.

Slabo se isplati gledati pripremne utakmice jer pravi doživljaj traje najviše jedno poluvrijeme. Toliko su otprilike u igri najbolji sastavi. Većinu drugog poluvremena odigraju donedavni juniori, igrači na probi ili ustaljene rezerve. Tako je bilo predvečer i u Trnju gdje je Kustošija s jačom garniturom od domaćina mogla u nastavku zabiti i pet komada. "Osim dvojice sve su to dečki mlađi od 21 godine", smirivao je trener Trnja Denis Bezer, što je bilo točno, no nije bilo privlačno.
Nema druge nego čekati prvu službenu utakmicu u nedjelju 2. kolovoza kada u 18 sati u Jarunu u četvrt-finalu kupa ZNS-a igraju domaćin i Trnje.
Za razliku od drugog, prvo poluvrijeme sučeljavanja između Trnja i Kustošije bilo je zanimljivo i ravnopravno. Trećeligaš Trnje s puno uspjeha se suprotstavio drugoligaškom gostu koji je igrao bez ponajboljeg pojedinca Jugovića. Vodeći pogodak za Kustošiju postigao je Jurčec u zadnjim sekundama sjajnim udarcem pod prečku. Ali je Trnje potvrdilo kompaktnost i izjednačenost svog sastava. Dobar golman, dvojica izvrsnih stopera, novi (stari) zadnji vezni Kristijan Mandić (27) koji je do odlaska 2017. bio i najbolji igrač. Napad sa Dragovićem, Gujom i Poldrugačom bit će ubojiti.
Čini se da ste jači od Jaruna? - bilo je provokativno pitanje za trenera Bezera.
"Zar ste sumnjali u to"?, odgovorio je Bezer.
Da, ali ako Prijić po sezoni zabije 40 golova, pa čak i "samo" 30, teško ćete se othrvati?
"Prošlo je Prijićevo zlatno doba", iznenadio je Bezer s neuobičajenom sigurnošću odgovora.
Kustošija je poslije pobjede u Rudešu slavila i u Trnju. Ali su ponovljene i stare dvojbe: stoper, bek, vezni...Jurčec je bio najbolji igrač, Šlogar u utorak najbolji u Rudešu nije blistao.