SportNews.hr

prava sportska priča

Pandemija Covid 19 vraća naše igrače iz Austrije doma. Jurač: Klubovi ne znaju kakve će mjere biti i to nas dovodi u neizvjesnost čekanja, većina razmišlja o povratku. Šugić: zahvalan sam Dubravi TK na prilici

Pandemija koronavirusa na svim poljima stvara ogromne probleme, na udaru novonastale situacije našli su se naši igrači koji igraju u Austriji. Jako puno naših igrača pronašlo je angažman u klubovima svih Austrijskih liga, jako su cijenjeni pa ih klubovi vrlo rado angažiraju.

S pandemijom i mjerama koje svaka država prilagođava prema svojoj situaciji dovela je većinu u neizvjesnu situaciju, jer svakodnevno vlasti donose propise koji otežavaju klubovima u kojima su naši igrači organizaciju treninga i priprema.

Neki od naših igrača vratili su se i priključili se domaćim klubovima, kao što je Mirko Šugić koji se vratio u Dubravu TK.

- Problemi su dosta veliki, klub nije znao kakva će sudbina u vrijeme ove pandemije uopće biti, a nisam želio ostati bez prilike da igram što je za igrača najgore pa sam se odlučio na povratak. Priključio sam se svojem bivšem klubu kojem sam zahvalan na prilici da se borim za mjesto u momčadi, govori Šugić koji je imao sreću da je relativno brzo našao klub.

- Neizvjesnost kako će se dalje razvijati ovo s koronavirusom ponukala je mnoge naše igrače da se vrate doma. Neki su pronašli mjesto u našim klubovima, neki čekaju razvoj situacije kako bi se mogli priključiti svojim momčadima. Interes klubova postoji, ali većina još uvijek procjenjuje jer i kod nas nije baš jasna situacija u kojem će smjeru nogomet u novonastaloj situaciji, govori nam jedan od onih koji su sreću potražili u alpskoj zemlji Ivan Jurač.