SportNews.hr

prava sportska priča

Trešnjevka u finalu kupa ZNS-a nakon pobjede nad podmlađenim Maksimirom. Ninković od početka stvara momčad. Burić se ispromašivao, Lopac svjestan da napadači moraju poboljšati efikasnost.

TREŠNJEVKA - MAKSIMIR 2:0 (2:0) 

ZAGREB - Igralište: Graba. Gledatelja 120. Glavni sudac: Čuljak (Zagreb) Pomoćni suci: Maloča (Zagreb) i Vrbanec (Zagreb). Delegatkinja: Szittár Zsuzsanna (Zagreb)

Strijelci: 1:0 - Čakarun (34), 2:0 - Josipović (42), 

TREŠNJEVKA: Lončarić, Matošević, Puklin, Kluk, Martinko M., Tičak, Rebić (od 46 Kotarski), Martinko, Josipović (od 80, Imširović), Čakarun (od 85 Kovačević), Paulinić (od 46 Burić) Martinko A.

Trener: Lopac

MAKSIMIR: Javor, Kondres, Rošić, Bešlić (od 46 Ferat), Adžić (od 58 Musulin), Krznar, Šaronja, Dujmović, Biškup,  Husnjak (od 46 Tomšić), Prenkpalaj.

Trener: Ninković

Da je netko prije pet mjeseci rekao da će Trešnjevka izbaciti Maksimir u polufinalu kupa ZNS-a vjerojatno bi ga većina zagrebačkih nogometnih "drukera" ismijala. Trešnjevka je izborila finale sasvim zasluženo pobijedila je Maksimir dojučerašnju hit momčad 3.HNL središte. Maksimir više nije ona ista momčad, otišla su sedmorica igrača, trener Ninković opet gradi od temelja samo nismo baš uvjereni da će sedam juniora uz starosjedioce Tomšića, Krznara i Mohača moći nadomjestiti, Abramovića, Horvata, Špišića i ostale koje su otišli. Donekle je za razumjeti zašto su se u Maksimiru odlučili pustiti više od pola ekipe, rezultatski uspjeh Maksimir prostorno i infrastrukturno ne može pratiti, jedva su ispunili uvjete za licencu treće lige.

Maksimir je bolje otvorio utakmicu, preuzeli su inicijativu, opsjedali gol Lončarića, a onda kao da je okove s Trešnjevke skinuo Čakarun vodećim golom kada je nenadano s distance potegnuo i pogodio Javorovu mrežu. Osokoljeni vodstvom domaćini se oslobađaju pritiska, a Josipović pod kraj poluvremena povećava prednost na 2:0 s kojom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu Trešnjevka je puno bolja momčad na terenu, a sve ono što je propustio Burić rijetko se viđa u jednoj utakmici, tolike prilike ne smiju se ne iskoristiti i ako će tako biti u prvenstvu Trešnjevku bi to moglo koštati puno izgubljenih bodova.

Moramo spomenuti publiku na utakmici koja zaslužuje svaku pohvalu, već dugo nismo na nekoj utakmici čuli pljesak za svaki dobar potez na utakmici, radilo se o potezu domaće ili gostujuće momčadi

- U teškoj utakmici protiv dobrog protivnika pobijedili smo i zasluženo se plasirali u finale kupa ZNS-a. Dobro smo se ekipirali, dobro radimo svi su ozbiljni i karakterni momci, mislim da možemo samo bolje od ovoga, slažem se da dobro izgledamo, ali vidjet ćemo kada dođu utakmice za bodove. Ova utakmica je isto natjecateljskog karaktera s momčadi iz gornjeg dijela i daje nam za pravo da budemo optimistični, rekao je Lopac trener Trešnjevke.

Na našu primjedbu da je efikasnost problem njegove momčadi Lopac odgovara:

-Dobro, pobijedili smo 2:0, treba i ta dva zgoditka postići. Slažem se s Vama da nismo bili mirni u završnici u drugom poluvremenu, mogli smo puno ranije riješiti susret, takve prilike ne smijemo propuštati, morat ćemo prilike koristiti ako želimo imati mirne završnice u prvenstvu.

Ratko Ninković trener Maksimira:

- Mi smo sada puno mlađi, otišlo nam je sedam igrača, većinom u više rangove što znači da smo radili dobro razvojno. Doveli smo neke mlađe igrače i njima treba vremena. Vidite i sami kakva je bila utakmica, mi smo u prvih trideset minuta trebali voditi bar 3:0, potom primimo dva gola, što zbog neiskustva, što iz želje i onda se momčad raspadne.

Na klupi ste imali "dječji vrtić"?

- Dobro, to je zalog za neku budućnost, ako budemo pametni.

Na pitanje zar mu nije dodijalo stalno iz sezone u sezonu, prije u HAŠKU-u, a sada u Maksimiru stvarati novu momčad, Ninković će kratko:

- Tko me pita.