SportNews.hr

prava sportska priča

"HAŠK nije izgubio, a Maksimir nije pobijedio", rečenica koja najpribližnije opisuje utakmicu na Pešćenici.

HAŠK 1903 - MAKSIMIR 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište HAŠK-a. Glavni sudac: Marinčević (Vel. Gorica) Pomoćni suci: Geler (Zelina) i Pranjić (Dugo Selo). 4. sudac Debogović (Bjela Gorica) Delegat: Pavlečić (Zagreb) 

Strijelci: 0:1 - Šaronja (24), 1:1 - Miloš (88, 11 m),

HAŠK 1903: Gorjanec, Andrašec, Kos, Čopec M. (od 88 Žejavac), Miloš, Rihtar, Pizzitola, Krajačić (od 76 Štefanec), Ristovski, Dauti (od 88 Đonlić), Salamunović (od 64 Batistić).

Trener: Ivan Piplica 

MAKSIMIR: Javor, Rošić, Bešilić, Dujmović (od 90 Musulin), Krznar, Šaronja, Tomšić (od 85 Husnjak), Prenkpalaj, Bradić (od 46 Kondres), Biškup, Mamić (od 81 Adžić).

Trener: Ratko Ninković

Kada bi u jednoj rečenici opisali utakmicu HAŠK-a i Maksimira ona bi glasila: "HAŠK nije izgubio, a Maksimir nije pobijedio". Maksimir je imao prednost od 24 minute, a HAŠK je poravnao u 88 golom iz kaznenog udarca.

HAŠK je dobro otvorio utakmicu, Javor je bio nesavladiva prepreka za njegove napadače, a gol Šaronje presjekao je sve konce njegove igre. Maksimir znatno oslabljen u odnosu na prošlu sezonu, nije to više ona momčad koja dominira, već iz prikrajka vreba svoju šansu kao što je to i danas bilo, a kada je iskoristi čuva stečenu prednost mudrim pristupom usporavanja igre.

Imao je Maksimir tri boda do pred sam kraj utakmice, a onda je sviran prekršaj u kaznenom prostoru na što su zeleni žestoko prigovarali, a Tomšić je zbog toga dobio crveni karton nakon završetka utakmice. Kos je dva puta neoprezno startao, prekršaji su bili dosta intenzivni, za prvi je dobio žuti, a sudac Marinčević mu je kod drugoga poručio da to ne smije više činiti, to su kasnije zeleni komentirali kao ključni trenutak utakmice.

Po svemu viđenom sadržajna utakmica na otvaranju sezone, HAŠK ima mladu momčad koja na momente igra dosta dobro, završnica je danas zakazala. Za Maksimir već smo rekli da to nije momčad iz prošle sezone, ali taktički vrlo disciplinirana vođena kapetanom Krznarom samo će s vremenom rasti.