SportNews.hr

prava sportska priča

Špansko je, iako 50 minuta s igračem manje, pobijedilo u Vrapču. Jedan od najboljih Pavlic morao je izaći na poluvremenu zbog uboda pčele! Špansko dovelo iznenađenje: Klarića iz Austrije. Vrapču Husinec nije pomogao

Blaženko KlarićBlaženko Klarić

VRAPČE - ŠPANSKO 1:2 (1:1)

ZAGREB- Igralište u Vrapču. Gledatelja oko 100. Glavni sudac: Slišković (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Rašić i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Spudić (Ivanić Grad). Delegat: Stanilović (Velika Gorica).

Strijelci: 1:0 - Jedvaj (4), 1:1 - Pavlic (32), 1:2 - Klarić (47).

VRAPČE: Veriga 5,5, Mioković 6, Marić 6 (od 76. Husinec -), Jedvaj 7, Banožić 6 (od 60. Salopek 5,5), Belak 6, Karamatić 6, Ćibarić 6, Fajdiga 6 (od 60. Morber 5,5), Strmečki 6, Mavretić 5,5 (od 72. Plojović-Beriša 5,5). Trener Radišić 6.

ŠPANSKO: Jagatić 6, Zebić 6,5, Ivezić 6, Jazvić 7, Brnić 7, Marković 6 (od 46. Sambol 6), Glavinić 6,5, Bruno Bajan 6 (od 46. Ištuk 6,5), Gale 7 (od 74. Jan Bajan 6,5), Klarić 8 (od 78. Skansi -), Pavlic 7,5 (od 46. Dragović 7). Trener Mihovil Vukelić 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Blaženko Klarić (Špansko).
Izravno isključen Ivezić (42) zbog prekršaja.

Nema slađe pobjede od pobjede nad susjedom, pogotovo ako se dogodi u gostima. Španskom je to uspjelo s igračem manje od 42. minute kada je izravno isključen Ivezić. Utakmica je bilo izuzetno dramatična, zanimljiva i neizvjesna do kraja. Vrapče je povelo vrlo rano.

Karamatić je u 21.minuti promašio šansu utakmice za domaće. Brnić je u 21. minuti pogodio stativu Vrapča. Poslije efektnog izjednačenja Pavlica, ubrzo je uslijedilo isključenje Ivezića, te u poluvremenu izlazak Pavlica jer ga je ubola pčela! Sadržaja je već u prvom poluvremenu bilo toliko da se uz sve rizike isplatilo doći na Aleju. Kada se činilo da će brojčano premoćnije Vrapče učini maksimum kako bi izjednačilo, gosti su sjajnim pogotkom Klarića poveli s 2:1 i tako je ostalo. Uzalud je 15 minuta prije kraja trener Vrapča Radišić u vrh napada ubacio novaka Husineca, inače stopera. Ništa nije pomoglo.
Špansko je iznenadilo s 24-godišnjem napadačem Blaženkom Klarićem koji je 27. srpnja došao iz Austrije. Ako će se u subotu igrati derbi Špansko - Jarun, a Špansko bi trebalo nastupiti bez ranije "požutjeog" Šoše, teško će izaći na kraj s Klarićem. U izvidima je bio predsjednik Jaruna Grgo Jolić i vjerojatno će uputiti posebne poruke Blaževskom i Mislimiju.

Iznenadio je dobrom igrom i jakim udarcima novi lijevi bek Španskog Ante Brnić (24) koji je u veljači pristupio iz Zmaja Makarska, ali zbog kratke polusezone nije bio uočen. Bilo je čudno kada se poslije prvog poluvremena u igri nije pojavio 21-godišnji Antonio Pavlic, strijelac izjednačujućeg gola i jedan od najboljih: "Ubola me pčela", umirio je znatiželju Pavlic. Ta trojica koja su danas slomila Vrapče s igračem manje, mogla bi zagorčiti život i Jarunu, premda će i Špansko biti oslabljeno bez Ivezića.