SportNews.hr

prava sportska priča

Trnje nije igralo dobro. Nedavni neobičan poraz od Jaruna u Kupu bio je pouzdano upozorenje. Trnje ima samo pet pravih igrača. Bistra ima stopere, vratara i Jolića i to je bilo dovoljno za bod

TRNJE - BISTRA 1:1 (0:0)

ZAGREB - Igralište u Trnju. Gledatelja: 130. Glavni sudac: Jerbić (Velika Gorica) 7. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac: Stanić (Dugo Selo). Delegat: Brcković (Duga Resa).

Strijelci: 0:1 - Grozdek (48), 1:1 - Guja (63).

TRNJE: Gudelj 6,5, Ribić 6, Marić 7, Krizmanić 7, Kurbalić 6, Mandić 6 (od 85. Dokić -), Gašparac 6 (od 46. Dragović 5,5),, Lipovac 6 (od 46. Tabaković 5,5), Valković 6 (od 86. Bogović -), Guja 7, Poldrugač 7. Trener Bezer 6.

BISTRA: Rihtar 7, Šinko 6,5, Kunštić 7, Kotarski 7, Vodopljak 6, Jakopić 6, Jolić 7, Grozdek 7 (od 85. Misimi -), Šturlan 6 (od 74. Rašić 6 -), Hanžek 6 (od 85. Atlija -), Matos 6 (od 74. Lovrić 6). Trener Gulić 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Grozdek (Bistra).
Isključen Tabaković (72) zbog drugog žutog kartona.

Prije utakmice se nije davalo puno šansi Bistri, jer je Trnje još tijekom priprema promovirano u jednog od kandidata za visok, ako ne i najviši plasman.

Takvu zaključku pridonijele su prijateljske utakmice s drugoligašima Opatijom i osobito Dubravom, ali je crv sumnje ostavio jedini službeni susret, četvrt-finale kupa ZNS-a u Jarunu gdje je Trnje izgubilo na neobičan način. Poslije vodstva 2:1 u prvom dijelu, Trnje je u nastavku nestalo. Drugu dionicu izgubilo je s 0:3 i to je već bilo pouzdano upozorenje.
Utakmica s Bistrom je pokazala kako Trnje ima petoricu pravih igrača, dok su ostali pomoćni. A kad još susret mora početi s trojicom mlađih, onda je situacija i lošija. Među tu petoricu pravih može se ubrojiti Gudelja, Marića, Krizmanića, Guju i Poldrugača. Dakle vratara, dvojicu stopera i dvojicu napadača, s tim da napadači igraju kao da otplaćuju rate kredita. Pojave se, pa ih onda "mjesec dana nema".
Bistra je prepuna mlađih igrača, kako u najboljem sastavu tako i na rezervnoj klupi. Ali njezini glavni pouzdanici su stoper Kunštek koji je igrao u Interu, Lučkom i nešto u Grčkoj, te drugi stoper, iskusni Kotarski iz Zaboka. Dobar je bio i relativno niski vratar Nikola Rihtar Potez utakmice povukao je Antun Grozdok volejem s 20-ak metara, što je Gudelj ispratio pogledom i Bistra je povela. Ako bismo tražili nekog tko je baš pozitivno iznenadio onda je to 22-godišnji Ivan Jolić, srednji vezni koji je u Bistru u srpnju došao iz Austrije.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room