SportNews.hr

prava sportska priča

Liječnik nije došao na utakmicu Trešnjevka - Vrapče, zamjenska liječnica stigla u 17,24. Vrapče nije htjelo igrati već je tražilo da se poštuju propozicije.

Utakmica 4. kola između Trešnjevke i Vrapča nije odigrana jer u predviđeno vrijeme početka utakmice nije bilo liječnika. Liječnika osigurava domaćin po propozicijama natjecanja pa je Trešnjevka kada je vidjela da nije došao dala se u potragu za zamjenom, promptno su je pronašli, a kako je radni dan u to vrijeme je prometna špica i o njoj je zavisilo hoće li zamjenska liječnica uspjeti stići do 17,15 do kada su momčadi dužne pričekati. Stigla je u Grabu u 17,24 kada su se igrači Vrapča već povukli s terena ispred svlačionice. Dok su njihovog predsjednika Toma Kačinarija članovi uprave Trešnjevke pokušali nagovoriti da se utakmica odigra. Navijači Vrapča Lunatics tražili su od igrača da igraju, a netko je od navijača Trešnjevke opsovao Kačinariju i to je bilo ono što je konačno presudilo da se utakmica neće igrati.

Propozicije natjecanja predviđaju da se utakmica može odigrati i nakon isteka od 15 minuta ako se ispune svi uvjeti uz suglasnost gostujuće momčadi. Pravo je gostiju da odluče hoće li igrati ili neće i delegata utakmice o tome izvijeste. Dojma smo da je delegat današnje utakmice oportunim stavom prema nastalom problemu uzrokovao kaotičnu situaciju u kojoj su nastala nagovaranja, uvjeravanje predstavnika oba kluba i na kraju je moglo doći i do fizičkog sukoba zbog miješanja navijača u cijeli slučaj, a do čega nije trebalo doći da je postupio kao nekada delegat na utakmici Ponikvi i Dubrave kojoj smo svjedočili i koja nije odigrana isto zbog kašnjenja službenog liječnika. Uloga delegata je upravo da na pravi način reagira i pokuša sve učiniti da se utakmica odigra, danas je to izostalo, a da se bolje snašao sada bi pisali izvještaj s odigrane utakmice, ovako ostaje da na kraju pročitamo njegov izvještaj iz zapisnika. 

Fer play nećemo ni spominjati, jer odavno ga je jako malo, sada su u trendu neki drugi interesi.

"Utakmica se nije odigrala iz razloga što u 17:15 sati nije bio prisutan licencirani klupski liječnik, iako je potvrdio dolazak. Domaćin je poduzeo sve da se pronađe licencirani liječnik s važećom licencom komore koji je došao u 17:24. Gost nije dao suglasnost da se utakmica odigra nego da se postupi po propozicijama natjecanja. Domaćin nema prisutnog licenciranog predstavnika kluba zbog smrtnog slučaja te će zapisnik potpisati kapetan momčadi."