SportNews.hr

prava sportska priča

Neka se čuda događaju u 3. HNL središte. Covid 19 ruši ustaljene standarde. Jarun je u 11 dana odigrao četiri utakmice i protiv Ponikvi jedva izbjegao poraz. Čudna sudbina najboljeg igrača Grge Štimca

PONIKVE - JARUN 0:0

ZAGREB - Igralište u Gajnicama. Gledatelja: 90. Glavni sudac: Komesar (Zagreb) 6,5, Pomoćni suci: Jušić (Kutina) i Gregurić (Velika Gorica). Četvrti sudac: Brdarević (Jazavica). Delegatkinja: Nada Žarković (Zagreb).

PONIKVE: Orlović 7, Brcko 6,5, Čukelj 6,5, Miklečić 6,5, Katić 6,5 (od 78. Cvitanović -), Kahlina 6,5, Štimac 7,5, Banovec 7, Markušić 6 (od 70. Bagarić 6), Lojber 6 (od 59. Azizi 6), Brajko 6. Trener Pipinić 7.

JARUN: Spudić 7, Blaževski 6, Ćerdić 7, Meter 6, Mislimi 5,5, Tolić 5,5, Vragolović 6 (od 64. Čičković 6), Radoš 6, Špišić 6 (od 70. Bamba 6,5), Darojković 6 (od 82. Šoša -), Prijić 5,5. Trener Jurić 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Štimac (Ponikve).

"Nikad bolji tereni i nikad slabiji nogomet", oglasio se Mićo Vujanić, legenda zagrebačkog amaterskog nogometa. U neku ruku je to točno, ali valja uzeti u obzir i okolnosti. Covid 19 je upropastio nekoliko bitnih uvriježenih standarda i zbog toga se događaju sasvim neočekivani ishodi.

Jarunu je ovo bila četvrta utakmica u 11 dana, a prije toga je dva tjedna bio u izolaciji bez treninga. Nešto se sigurno događalo i sa krapinskim Zagorcem, premda nije bio u izolaciji, koji je prvo primio pet golova u Jarunu, pa potom pet zabio na Peščenici, da bi danas primio četiri od Maksimira na svom terenu. Korona je zaustavila i poslovnu karijeru jednog od najboljih igrača 3. HNL i najboljeg igrača Ponikvi Grge Štimca (25).
-Bio sam se zaposlio u turizmu u Dubrovniku i pristupio GOŠK-u, ali zbog krize, uslijed Covida 19, posao sam izgubio, objašnjava Štimac.
U svemu je i nešto nelogično. Štimac je u GOŠK otišao iz drugoligaša Kustošije u koju je doduše došao iz Ponikvi i postao je gotovo standardni prvotimac. No, nije se vratio u Kustošiju nego rang niže.
Zašto je to učinio?
-Nisam bio zadovoljan statusom u Kustošiji, nevoljko je odgovorio Štimac.
Ali vi ste prejak igrač za treću ligu?
-Nije važno. U Ponikvama se dobro osjećam.
I tako se dogodilo da je svježiji domaćin Ponikve u kojem se Štimac osjeća bolje nego u Kustošiji, propustio pobijediti favorizirani, no totalno umorni Jarun. Najbolju šansu utakmice propustio je napadač Nikola Brajko (26) u prvoj minuti poslije osnovnog vremena koji se svojedobno proslavio golovima za Kurilovec.
Predsjednik Jaruna, također Grga (Grgo), ali Jolić, nije bio oduševljen, ali je istaknuo da je osam bodova u četiri susreta u 11 dana ipak dobar zbroj. Prije utakmice nije bio zadovoljan kako je trener "Juka" Jurić sastavio momčad.
-Nije moje da sastavljam. To je trenerov posao, ispravio se na kraju predsjednik koji doista puno daje za klub.
Možda je Jolić pogriješio što je dopustio odlazak 21-godišnjeg stopera ili veznog Frane Vučemilovića Vranjića u Mladost iz Ždralova. Ovaj mladić je postigao i gol u današnjoj velikoj kup-pobjedi Ždralova nad Mladosti Petrinja (3:1). Čini se boljim igračem od Prolete, Metera i Mislimija.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room